I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Sanja Cvrkota dvostruka šampionka Balkana

Prvenstvo Balkana za seniore u karateu, devetnaesto po redu, održano je proteklog vikenda u Čačku.

Sanja Cvrkota (stoji) sa koleginicama iz reprezentacije

Učestvovalo je oko 300 takmičara iz 10 balkanskih zemalja: Albanija, BIH, Bugarska, Kipar, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Turska i Srbija. Iz KK Zadrugar za reprezentaciju Srbije su nastupili Marina Radičević, Dejan Cvrkota i Sanja Cvrkota.

Marina Radičević i Dejan Cvrkota su zauzeli peto mesto u pojedinačnoj konkurenciji. Marina je pobedila predstavnice Hrvatske i Makedonije, pa izgubila od Crnogorke. U prvom repasažu je pobedila Turkinju, a u odlučujućem meču za medalju je izgubila od koleginice iz reprezentacije, Ivane Čomagić. Dejan je pobedio Turčina, Bosanca, Crnogorca, pa je u polufinalu izgubio od Hrvata, i u repasazu od Slovenca.

Fordomanija

Sanja Cvrkota je osvojila zlato pobedivši redom predstavnice Makedonije, Turske i BIH, i u finalu predstavnicu Crne Gore. Marina i Sanja su nastupile u kategoriji do 68 kg, a Dejan do 84 kg.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Drugog dana takmičenja Dejan i Sanja Cvrkota su nastupili u ekipnom delu takmičenja. Dejan je sa ekipom doživeo isto što i pojedinačno – pobedili su Rumune, pa su u polufinalu izgubili od Hrvata i u repasažu od Makedonaca, tako da su ostali bez medalje i zauzeli peto mesto.

Sanja Cvrkota sa zlatnom medaljom

Sanja se domogla još jednog zlata. Reprezentativke Srbije su pobedile ekipu BIH, pa ekipu Makedonije i u finalu smo savladale odličnu ekipu Crnogorki.

– Prezadovoljni smo postignutim, ali ostaje žal za Dejanovom i Marininom medaljom, jer su bili tako blizu i odlicno su se borili – istakla je Sanja Cvrkota.

Ona dodaje da joj medalja znači izuzetno mnogo, jer dolazi posle duge pauze zbog operacije, ali i promene kategorije.

– Juče sam bila presrećna što sam ušla u finale nakon tolike pauze i promene kategorije. A onda sam bila jos srećnija, jer sam u finalu pobedila Crnogorku. koja je jedna od najboljih evropskih i svetskih takmičarki u toj kategoriji. Onda sam bila jos srećnija, jer smo ušle u finale, a onda najsrećnija, jer je moj meč odlučivao. I opet sam dobila istu Crnogorku, sa još većom razlikom i sa jos većim samopouzdanjem.

Promenu težinske kategorije, Sanja vidi kao pozitivnu promenu u karijeri.

– Ugojila sam se malo posle operacije, a i pre povrede su mi predlagali da možda ne bi bilo loše da pređem u težu kategoriju, jer sam lakša i brža od drugih devojaka iz te kategorije, a visoka sam kao i one. Presla sam iz – 61 u – 68 kg. I na svu muku oko povratka posle povrede, to mi je dodatno opterećenje, jer je to ipak nešto novo za mene i mnogo je drugačije od moje stare kategorije. Ali eto, izgleda da se uklapam. Inače, dok sam bila u 61 kg, uvek sam imala kilogram ili dva više, pa sam skidala pred svako takmicenje. A to nije nimalo lako. Tako da mi je sada sa te strane mnogo lakše – zaključila je šampionka Balkana.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh