I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Sa Mišom po svetu IV: Od Amsterdama do Pariza

Ujutro, nakon srdačnog ispraćaja, po jakom pljusku vozim na sever od Amsterdama, u obilazak lokacije koja se zove Zaanse schans –  kaže Miša Hromčik, vlasnik Auto škole Eurostart i veliki ljubitelj motora.

Misa Hromcik 1

Ovo naselje-muzej je radna zajednica koja prikazuje način života ljudi sa ovog prostora u 18-tom i 19-tom veku. Predivan kolaž vetrenjača, starih kuća, prodavnica, štala,ambara, sa svim obeležjima prethodnih vremena.

Misa Hromcik 2

Fordomanija

Misa Hromcik 3

Misa Hromcik 4

Misa Hromcik 5

U svakoj kući stoji ponuda raznih đakonija za goste, ja kao veliki ljubitelj sira zaglavio sam u jednoj radionici gde se na tradicionalni način spremaju sirevi, ljubazne domaćice nisu štedele sir da me impresioniraju, a epilog ove količine sira na prazan stomak je poseta toaletu na svakoj benzinskoj pumpi od Zaanstada do Brisela!

Misa Hromcik 6

Nakon Zaanse Schans, želja mi je bila i da obiđem prestonicu, Den Haag, kao i Hoek van Holland, u prevodu ugao Holandije, gradić na Severnom moru, sa predivnim plažama.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Misa Hromcik 7

MisA hROMCIK 8

Misa Hromcik 9

Usput, negde u Francuskoj dremku pored motora prekinula mi je crna dama sa novim Tuaregom, sa molbom da joj pomognem, jer ne zna ništa oko novog auta a alarmira joj nešto na displeju. Ispostavi se da piše Low engine oil level. Pošaljen je na pumpu da kupi litar ulja, sipam ga, a kad me je pitala kako da se oduži, ja kažem: „picture!“ ,tako je nastala naša fotka, sa sve litrom ulja u ruci, malo mutna pošto se njenom tati, koji je bio obučen u nigerijsku narodnu nošnju tresla ruka…

Misa Hromcik 10

U predgrađe Pariza sam stigao popodne, a kako je I ovo putovanje bilo sa malim budžetom, da ne bih kupovao mapu grada, pokupio sam na pumpi prospekat sa mapom grada, za koju se ispostavilo da nije najtačnija, pa se ja umesto u sred grada ljubavi, kao jedini belac nađem u emigrantskom delu grada sa ljudima čiji pogledi nisu imali baš puno veze sa ljubavlju…

Misa Hromcik 11

Ova fotografija je nastala u tom delu grada,a ja sam brže-bolje seo na motor I odjezdio odavde u smeru centra Pariza.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh