I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Rvačima Proletera šampionska titula – presudio veći broj tehničkih tuševa

Rvački plej – of je održan pred punim gledalištem u Subotici.

nemes

Sastale su se četiri najbolje ekipe u državi, a u finalu su po očekivanju opradvano snage odmerile dve najbolje ekipe u Srbiji, Spartak i Proleter. Posle osam uzbudljvih borbi rezultat je bio 4:4 – isti je broj bio i pobeda tušem, pa je prvaka države odlučio veći broj pobeda tehničkim tušem, što je više odgovaralo aktuelnom prvaku, ekipi Proletera, koja je tako zadržala titulu.

Plej – ofu u Subotici prisustvovao je veliki broj istaknutih sportista. Finalni turnir je uveličao i dolazak predsednika Svetske rvačke Federacije, Nenada Lalovića, kao i predsednik Rvačkog saveza Srbije, Željko Trajković.

PerSu marketi
trajkovic

Željko Trajković (stoji) posmatra finalne mečeve u subotičkoj Hali sportova

Polufinale Spartak – Partizan 4:4

Pojedinačno – 59 kg: Gazdag – Anastasijević 1:0 (tehnički tuš u 1. rundi), 66 kg: Nađ – Dešić 0:1 (0:2, 1:2), 71 kg: D. Štefanek – Velimirović 1:0 (tuš u 1. rundi), 75 kg: Čikoš – Erski 0:1 (0:2, 0:5), 80 kg: Balaž – Paivin 0:1 (tuš u 1. rundi), 85 kg: Maksimović – Bajlović 1:0 (tehnički tuš u 2. rundi), 98 kg: Franjković – Pitulić 1:0 (tehnički tup u 1. rundi), 130 kg: Bosnić – Živanović 0:1 (tehnički tuš u 2. rundi).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Pobeda je pripala Spartaku pošto je rezultat bio 4:4 u tuševima 1:1 a prednost Subotičanima donele su pobede u tehničkim tuševima 3:1.

Duel Dobreva i Maksimovića u finalu

Duel Dobreva i Maksimovića u finalu

Polufinale: Proleter – Potisje 6:2

Pojedinačno – 59 kg: Fris – Petrović 1:0 (tuš u 1. rundi), 66 kg: M. Nemeš 1:0 (bez borbe), 71 kg: Sremac – S. Nađ 0:1 (2:8), 75 kg: Juanin – Vago 0:1 (2:10), 80 kg: V. Nemeš – Korom 1:0 (tehnički tuš u 1 rundi), 85 kg: Dobrev – Ladocki 1:0 (predaja), 98 kg: Balo – Ivetić 1:0 (tehnički tuš), 130 kg: Černecki – Šuljok 1:0 (predaja).

U drugom meču nije bilo nikakve dileme oko pobednika. Dve pobede za Potisje izvojevali su Nađ u 71 kg i Vago u 75 kg. Rvači iz Kanjiže nisu imali predstavnika u kategoriji do 66 kg a pored toga u dva meča njihovi rvači su predali borbe.

Za 3. mesto Potisje – Partizan 2:6

Pojedinačno – 59 kg: Petrović – Anastasijević 1:0 (tehnički tuš u 1. rundi), 66 kg: S. Nađ – Dešić 1:0 (tehnički tuš u 1. rundi), 71 kg: Erski 0:1 (bez rivala), 75 kg: Vago – Velimirović 0:1 (tehnički tuš u 1. rundi), 80 kg: Vrabel – Paivin 0:1 (tuš u 1. rundi), 85 kg: Ladocki – Bajlović 0:1 (tehnički tuš u 1. rundi), 98: Horvat – Pitulović 0:1 (tehnićki tuš u 1. rundi), 130 kg: Šuljok – Živanović 0:1 (tehnički tuš u 2. rundi).

 

rvanje-franjkovic-balo

Detalj sa meča Franjković (Spartak) – Balo (Proleter)

Finale Spartak – Proleter 4:4

Pojedinačno, do 59 kg: Gazdag – Fris 0:1 (tehnički tuš u 2. rundi), do 66 kg: T. Nađ – M. Nemeš 0:1 (tehnički tuš u 2. rundi), 71 kg: D. Štefanek – Sremac 1:0 (tuš u 1. rundi), do 75 kg: Čikoš – Juanin 1:0 (tehnički tuš u 2. rundi), 80 kg: Balaž – V. Nemeš 0:1 (tehnički tuš u 1. rundi), 85 kg: Maksimović – Dobrev 1:0 (na poene), 98 kg: Franjković – Balo 1:0 (tehnički tuš u 2. rundi), 130 kg: Bosnić – Černicki 0:1 (tuš u 1. rundi).

Kruna večeri bilo je veliko finale u koje su obe ekipe ušle sa velikim željama. Ekipa Proletera u Suboticu je došla pojačana za bugarskog internacionalca Dobreva i ukrajinskog teškaša Černickog, dok se Spartak u ovom prvenstvu pojačao pre svega povratkom svojih rvača, Štefaneka i Franjkovića i uz reprezentativca Maksimovića nadali su se vraćanjem titule u Suboticu.

Prve dve borbe pripale su Proleteru. Fris, koji je skinuo kilograme za dve kategorije iznenadio je Gazdaga i tehničkim tušem doneo početnu prednost Proleteru. Prednost od 2:0 Zrenjanincima je doneo Mate Nemeš, koji je tehničkim tušem savladao Nađa. Davor Štefanek je ponovo bio ubedljiv, nakon samo 30 sekundi tušem je savladao Sremca i smanjio prednost protivnika na 1:2. Čikoš je poravnao rezultat, pošto je u drugoj rundi tehničkim tušem savladao Juanina u kategoriji do 75 kg. Lehel Balaž se hrabro nosio sa Mate Nemešom. Meč je počeo izuzetno žestoko sa obe strane, međutim ubrzo je Nemeš iskusno dva puta izgurao Balaža za 4:0. Uz dobar zahvat povećao je prednost na 6:0 da bi u finišu prve runde slavio tehničkim tušem za prednost Proletera od 3:2.

Najuzbudljivija borba viđena je u kategoriji do 85 kg. Aleksandar Maksimović je odlično započeo borbu i nakon trideset sekundi borbe stigao u poziciju da tušira internacionalca, Bugarina Dobreva. Svi su očekivali da će sudija konačno odsvirati kraj borbe, međutim umesto toga Dobrev se nekako izvukao iz te pozicije. Ispostavilo se na kraju da je ovo bio ključan deo celog meča, jer bi pobedom tušem, titula na kraju pripala Spartaku. Rezultat je na kraju bio poravnat, 8:8. Pošto je u meču ostvario zahvat koji vredi više poena od protivnikovog (četiri poena dobio na početku za bacanje Dobreva na strunjaču) pobeda je pripala Maksimoviću za poravnanje u meču na 3:3.

Spartak je poveo sa 4:3 nakon još jedne uzbudljive borbe i preokreta Franjkovića. Balo je iskoristio malu nepažnju domaćeg rvača i poveo sa 4:0. Zatražili su domaći čelendž i pošto nisu bili u pravu, rvač Proletera je imao velikih 5:0. Franjković je smanjio na 2:5, da bi krajem prve runde i preokrenuo na 6:5. Osokoljen preokretom rvač Spartaka je odlično započeo drugu rundu. Zavrteo je protivnika par puta i stigao do ubedljive pobede tehničkim tušem od 16:5. za vodstvo Spartaka od 4:3 u meču.

Šampiona Srbije odlučivao je poslednji meč dana. Za vraćanje titule u Suboticu, kapiten Vujadin Bosnić nije smeo da izgubi tušem. Međutim, gorostas iz Ukrajine, pojačanje Proletera za ovo finale, opravdao je ulogu favorita i po isteku prve minute tuširao je Bosnića za veliko slavlje Zrenjaninaca.

rvanje-proleter-sampion-2016

Šampioni: Rvački klub Proleter

Trener Proletera, Vojislav Trajković dobija priznanje za osvojenu titulu od predsednika RSS, Željka Trajkovića

Trener Proletera, Vojislav Trajković, dobija priznanje za osvojenu titulu od predsednika RSS, Željka Trajkovića

Kako je broj poena i broj tuševa bio isti, novu titulu Proleteru doneo veći broj tehničkih tuševa, 3:2.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh