I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Sport

Rvanje: Fris je naš adut na Svetskom prvenstvu u Budimpešti

Svetsko prvenstvo u rvanju, u sva tri stila počelo je u Budimpešti, a grčko rimskistil na programu je u subotu i nedelju.

Nada se drugoj medalji na SP: Kristijan Fris

Nada se drugoj medalji na SP: Kristijan Fris

Reprezentacija Srbije je u četvrtak stigla u Mađarsku, a selektor Bojan Mijatov je optimista. Ovo je prvo veliko takmičenje od kako se glasalo u Buenos Ajresu na 125. sesiji Međunarodnog olimpijskog komiteta, gde je rvanje ostalo u porodici olimpijskih sportova, a očekuje se veliki broj takmičara.

Posalednji put svetsko prvenstvo u Budimpešti održano je 2005. godine, a poslednju medalju za Srbiju na Planetarnim skupovima osvojio je Kristijan Fris u Bakuu (Azerbejdžan) 2007. godine.

Fordomanija

‐ Momci su puni elana punisu elana. Bitno je da nema povreda i da plan i program ispunjavaju u celosti – prve su reči Bojana Mijatova, selektora reprezentacije Srbije. Najviše šanse da stignu do pobedničkog postolja imaju član Proletera Kristijan Fris (do 60 kg) i Aleksandar Maksimović (do 66 kilograma). Mijatov ima najviše poverenja upravo u Frisa i Maksimovića da stignu do odličja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

‐ Pošto smo odradili dosta priprema u zemlji i inostranstvu njih dvojica su sparingovali sa najkvalitetnijim borcima. Fris i Maksimović su pokazali da su u egalu sa protivnicima, čak i za nijansu bolji, a samim tim možemo očekivati da uđu u borbu za visok plasman.

Viktor Nemeš (do 74 kg) i Dejan Franjković (do 96 kg) su momci koji mogu da iznenade.

‐ Nemešje još junior, ovu sezonu je odradio maksimalno, bio je peti na Svetskom prvenstvu. Zato mislim da  će mu ovo takmičenje dobro doći, a njegovo vreme tek dolazi. Dejan Franjković je imao povredu pre mesec dana, njega smo odmarali ali je u treningu. Gledao sam eventualne protivnike u njegovoj kategoriji. Biće teško jer je prijavljeno 35 rvača a, lično, bio bi zadovoljan da Franjković uđe među 10 najboljih rvača sveta i tako bi opravdao moja očekivanja – rekao je Mijatov.

Poslednja medalja osvojena je 2007. godine. Da li se može do novog odličja?

‐ Iskreno, nadam se medalji. Ponavljam, bitno je da nema povreda, da su svi momci dobri sa kilažom i da jedva čekaju da stanu na strunjaču. Radili smo naporno cele godine, a cilj nam je bilo ovo Svetsko prvenstvo. Ostalo, momci će reći na strunjači i siguran sam da će dostojno reprezentovati srpsko rvanje u Mađarskoj – rekao je na kraju Mijatov.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh