I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Rvački klub Proleter ispratio reprezentaciju Srbije na OI u Tokio

Rvački klub Proleter je u sali kluba, u Domu borilačkih sportova, organizovao ispraćaj rvačke reprezentacije Srbije na Olimpijske igre u Tokio.

Fotografije: Ivan Pančić

Kuriozitet je da kompletnu rvačku reprezentaciju Srbije u grčko – rimskom stilu čine rvači Proletera: Mate Nemeš 67 kg, Zurabi Datunašvili 87 kg i Mihail Kadžaja 97 kg. Treneri su Bugarin Stojan Dobrev i Zrenjaninac, Vojislav Trajković, inače trener RK Proleter.

Željko Trajković je vođa tima, koji će nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama. Na OI u Tokiju će suditi naša Vesna Piperski – Cucić, a fizioterapeut ekipe je takođe Zrenjaninac, Vladimir Milošev.

I Taxi Zrenjanin

Koliko je neverovatan podatak da čak trojica rvača iz jednog kluba učestvuju na OI, objasnio je predsednik RK Proleter, Marko Stanojčić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– U svakoj kategoriji na Olimpijskim igrama učestvuje po 16 rvača, odnosno ukupno 96 boraca iz celog sveta. Od tih 96 boraca, Rvački klub Proleter ima trojicu. Kada bude defile reprezentacija, videćete koliko zemalja ima manje od trojice boraca u Tokiju. Jedna Rusija, koja je rvačka velesila će imati petoricu predstavnika. Kuba je jedina zemlja koja ima šestoricu reprezentativaca u grčko – rimskom stilu. Jako je teško kvalifikovati se na OI, a izuzetno teško osvojiti medalju. Veoma smo ponosni što Proleter ima čak trojicu rvača u Tokiju, to je podatak za istoriju – rekao je Marko Stanojčić.

Spremni za Tokio: Fizioterapeut Vladimir Milošev, Mihail Kadžaja, sudija Vesna Piperski – Cucić, trener Vojislav Trajković, Mate Nemeš, Zurabi Datunašvili i trener Stojan Dobrev

Mate Nemeš sa suprugom Vivien i ćerkom Miom

NEMEŠA ISPRATILE SUPRUGA I ĆERKA

Mate Nemeš je ovu priliku iskoristio i da se pozdravi sa suprugom Vivien i ćerkicom Miom.

– Pripreme za Olimpijadu su bile jako duge i teške. U poslednja tri meseca smo ukupno samo pet dana bili kod kuće. Jedva čekam da stignemo u Japan i izađemo na strunjaču. Inače, u svim kategorijama nastupa po 16 rvača, a samo u mojoj jedan više, 17, jer je jedan rvač – izbeglica dobio priliku zbog specifičnih okolnosti da putuje u Tokio. Od njih 17, otprilike 10 boraca ima kvalitet da se umeša u borbu za medalju. Konkurencija je žestoka, a odlučiće nijanse. Ako sve krene kako treba, kao na Evropskom prvenstvu, moguće je da ja budem prvi – rekao je Mate Nemeš.

Fizioterapeut reprezentacije Vladimir Milošev i reprezentativac Srbije, Mihail Kadžaja

KADŽAJA PONOSAN ŠTO NASTUPA ZA SRBIJU

Reprezentativac Srbije, Mihail Kadžaja, kaže da je san svakog rvača da osvoji olimpijsku medalju.

– Prvi put ću nastupiti na Olimpijskim igrama. Za mene bi osvajanje medalje bila najveća čast i kruna karijere. Moji najveći rivali su rvači iz Rusije i Jermenije. Imao sam ranije nekoliko borbi sa njima i u „minusu“ sam ako gledamo ukupan skor. Očekujem da ću u Tokiju taj minus pretvoriti u plus.

Mihail Kadžaja potiče iz Gruzije, a za reprezentaciju Srbije nastupa od 2017. godine.

– Volim Srbiju i ponosan sam što nastupam za Srbiju. Ja sam iz Gruzije, ali ovo je moja druga zemlja. Ovde su me svi lepo prihvatili i zahvalan sam zbog toga – rekao je Mihail Kadžaja.

Viktor Nemeš nije uspeo da se kvalifikuje na OI, ali mu je srce puno, jer brat blizanac Mate (crvena majica) ide u Tokio

Stojan Dobrev

DOBREV OPTIMISTA PRED TOKIO

– Praktično se godinu dana pripremamo za ove Olimpijske igre. U narednih dvanaest dana je najvažnije da se psihički pripremimo za ono što sledi. Ja sam optimista. Sva trojica naših rvača su osvajači svetskih i evropskih medalja i imaju realne šanse da stignu do odličja u Japanu. Nadam se da ćemo se vratiti u Zrenjanin sa bar jednom olimpijskom medaljom – rekao je trener reprezentacije Srbije, Stojan Dobrev.

Mihail Kadžaja i Mate Nemeš

Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije

BORITE SE ZA ZRENJANIN I SRBIJU

– Čestitam trenerima i našim borcima, što su uspeli da se kvalifikuju na Olimpijske igre. Posebno se radujem što sva trojica dolaze iz mog grada i mog kluba, Proletera. U Japan idemo sa velikim očekivanjima, ali prvenstveno želim da momci pruže sve od sebe. Oni su se već dokazali na velikim takmičenjima, a na šampionski put ih je doveo veliki trener, Stojan Dobrev. Borite se za sebe, za svoje porodice, za grad Zrenjanin, ali i za Srbiju, koja vam je omogućila dobre uslove. Želim vam puno sreće i uspeha u Tokiju – rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije, Željko Trajković.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh