I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Rvači Srbije se pripremaju u „Medisonu“ zajedno sa Mađarskom i Iranom

Seniorska rvačka reprezentacija Srbije se od 2. juna (nedelja) nalazi na pripremama u Zrenjaninu, zajedno sa reprezentacijama Mađarske i Irana.

Predsednik RSS Željko Trajković i selektor Nikolaj Dobrev na treningu u „Medisonu“

Foto: I. Pančić

Zajednički treninzi tri reprezentacije se odvijaju u “Medisonu” i trajaće do subote, 8. juna. U pitanju je početak priprema reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo, koje će 14. septembra biti održano u Kazahstanu.

I Taxi Zrenjanin

– Svetsko prvenstvo je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre i zbog toga nam je ovo takmičenje najznačajnije u 2019. godini. Naravno, Srbija ima ambiciju da ostvari bar jednu do dve norme za Olimpijadu. Poslednjih godina na svakom velikom takmičenju Srbija osvaja medalje, ali je jako teško prognozirati da li ćemo ponoviti te uspehe i u Kazahstanu. Svi rade jako mnogo, ulažu mnogo i imaju isti cilj, kao i mi. Najvažnije je da su momci zdravi i uz malo sreće mislim da imamo šanse da osvojimo medalju. Da li će to biti Viktor Nemeš, Mate Nemeš ili Mihail Kadžaja…samo Bog zna! – kaže selektor reprezentacije Srbije, Bugarin Nikolaj Dobrev.

Foto: I. Pančić

Koliko Vam znače pripreme sa Mađarskom i Iranom?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Treninzi sa Mađarima i Irancima nam veoma mnogo znače. To su juniori i mlađi seniori do 23 godine, ali u ovom periodu priprema tačno to nam odgovara. Obe reprezentacije su veoma kvalitetne i mnogo nam znači da sa njima uvežbavamo tehniku i taktiku.

Reprezentativci ostaju u Zrenjaninu do subote, 8. juna, a zatim sledi nekoliko dana odmora. Posle toga sledi odlazak u Tbilisi (Gruzija) na osmodnevne pripreme za Evropske igre, koje će biti održane u Minsku (Belorusija, 25. jun).

– Nismo tempirali formu za Evropske igre, ali svaki reprezentativac mora da pruži maksimum i iskoristi ukazanu priliku. Na Evropske igre idu Mate Nemeš, Aleksandar Maksimović, Nikolaj Dobrev i Mihail Kadžaja. Viktor Nemeš ne ide, jer je fokusiran isključivo na Svetsko prvenstvo. Rvači svaki dan rade maksimalno, potoji rizik od povrede i moramo malo da ga odmorimo i sačuvamo.

Foto: I. Pančić

Vi ste šest godina selektor srpske reprezentacije. Često ste na pripremama u Zrenjaninu. Kakve uslove imate ovde i kako ste prihvaćeni?

– U „Medisonu“ imamo odlične uslove. U Zrenjaninu smo često na pripremama, imam ovde mnogo prijatelja i osećam da je Zrenjanin moj drugi grad. Atmosfera je dobra, u celom gradu smo jako lepo prihvaćeni. Sve to za mene kao selektora znači mnogo, jer ako imate bilo kakvo opeterećenje koje narušava celokupnu atmosferu, ne možete da radite 100 posto. Zahvaljujem se svima na lepom prijemu – istakao je selektor reprezentacije Srbije, Nikolaj Dobrev.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh