I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Rvači otputovali na Svetsko prvenstvo, Nemeš očekuje medalju

Rvačka reprezentacija Srbije otputovala je u prestonicu Kazahstana Nur – Sultan, gde se od 14. do 22. septembra održava Svetsko prvenstvo u rvanju grčko – rimskim i slobodnim stilom.

Viktor Nemeš Foto: unitedworldwrestling.org

Srpski rvači će se boriti za medalje, ali i olimpijske norme, koje će osvojiti petorica najboljih u svakoj kategoriji. Od petorice boraca u grčko – rimskom stilu, četvorica su članovi Rvačkog kluba Proleter.

Reprezentaciju Srbije predstavljaće u grčko – rimskom stilu Sebastian Kolompar (kategorija do 60 kg), Mate Nemeš (67 kg), Viktor Nemeš (87 kg) i Mihail Kajaia (97 kg) iz RK Proleter, kao i Aleksa Erski iz Partizana.

I Taxi Zrenjanin

Viktor Nemeš osvojio je dve medalje na poslednja dva Svetska prvenstva U Parizu 2017. godine postao je svetski prvak, dok je u Budimpešti godinu dana kasnije bio treći.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Imali smo dobre pripreme. Bili smo na bazičnom delu u Bugarskoj tri nedelje. Potom smo dva puta boravili u Gruziji gde smo imali odlične uslove za rad i sparing partnere. Spremni odlazimo u Kazahstan“, rekao je Nemeš.

Pripremajući se za šampionat Nemeš je osvojio prvo mesto na prestižnom turniru Tbilisi Grand priju u Gruziji.

„Meni je mnogo značila ta pobeda. Da sada kada sam bio prvi na takmičenju pred Svetsko i Evropsko prvenstvo uzimao bih medalju. Tako da sam i sada optimista. Najvažnije mi je da stignem do olimpijske norme, jer mi nedostaje olimpijska medalja. Lepo bi bilo da osvojim i medalju na Svetskom prvenstvu, ali najveći cilj mi je norma. Imam potencijal da osvojim medalju. Imam ih dve sa Svetskog prvenstva.“

Uloga favorita Nemešu kao dvostrukom osvajaču svetske medalje ne predstavlja opterećenje.

– Meni to ne smeta. Na poslednja četiri velika takmičenja uvek sam bio na podijumu. Svaki put bih izgubio od Rusa. Dva puta od Vlasova, dvostrukog olimpijskog šampiona, jednom od Čehirkina prošle godine na Svetskom prvenstvu. Sada sam spreman za njih i mislim da ću da osvojim medalju.

Mihail Kadžaja

I trener reprezentacije Stojan Dobrev zadovoljan je urađenim u pripremnom periodu. Od šampionata u Kazahstanu očekuje jednu medalju i jednu olimpijsku normu.

– Momci su u dobroj formi. Na Svetskom prvenstvu je sve moguće. Nadam se da ćemo imati i malo sreće. Jasno je da se u svakoj borbi ide na pobedu. Očekujem da se kući vratimo sa jednom medaljom i olimpijskom normom. Poslednjih godina smo doneli mnogo medalja. LJudi nisu svesni koliko žestoko radimo i hvala momcima na tome, jer na svakom treningu pružaju maksimum. Rezultati su bili izuzetni. Imamo malo rvača, ali smo izabrali pravi put“, rekao je Dobrev.

Stojan Dobrev i Viktor Nemeš

Srbiju će na Svetskom prvenstvu u Kazahstanu od 14. do 22. septembra predstavljati petorica rvača: Sebastian Kolompar (do 55 kg), Mate Nemeš (do 67), Aleksa Erski (do 72), Viktor Nemeš (do 77) i Mihail Kadžaja (do 97).

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh