I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Dvostruki šampion Evrope dobio srpski pasoš i postao Zrenjaninac

Rvačka reprezentacija Srbije otputovala je u Rim, gde se od 10. do 16. februara održava šampionat Evrope u grčko – rimskom i slobodnom stilu.

Viktor Nemeš

Srbiju će predstavljati osam takmičara. U slobodnom stilu nastupaju Stevan Micić (57 kg) i Zaur Efendiev (74 kg).

U grčko – rimskom stilu Srbiju će predstavljati Perica Dimitrijević (63 kg), Mate Nemeš (67 kg), Davor Štefanek (72 kg), Viktor Nemeš (77 kg), Zurabi Datunašvili (87 kg) i Mihail Kadžaja (97 kg).

PerSu marketi

Mate Nemeš

ČETVORICA IZ PROLETERA

Članovi RK Proleter, koji će na EP u Rimu predstavljati Srbiju su: blizanci Mate Nemeš (67 kg) i Viktor Nemeš (77 kg), Mihail Kadžaja (97 kg) i Zurabi Datunašvili, koji uskoro treba da bude registrovan za „crveno – bele“ (87 kg).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zurab Datunašvili

DATUNAŠVILI POSTAO ZRENJANINAC

Nastup u Rimu biće prvi za novog srpskog reprezentativca, Gruzijca Zurabija Datunašvilija, koji je nedavno dobio srpski pasoš i preuzeo ličnu kartu sa adresom u Zrenjaninu.

Reprezentaciju Gruzije je napustio posle nesuglasica sa predsednkom tamošnje rvačke federacije.

Datunašvili ima 28 godina i tokom karijere je osvojio tri medalje na Evropskim prvenstvima (Tbilisi 2013 srebro, Riga 2016 zlato i Novi Sad 2017 zlato). Dva puta je učestvovao na Olimpijskim igrama, u Londonu 2012 i Rio de Žaneiru 2016, ali nije uspeo da stigne do olimpijskog odličja.

Rođen je 18. juna 1991. godine u Tbilisiju (Gruzija). Visok je 183 cm i težak 74 kg.

– Velika mi je čast što ću nastupati za reprezentaciju Srbije. U timu je već moj sunarodnik Mihail Kajaia, koji mi je pričao sve najlepše o Srbiji. Nadam se da ću uspeti da ispunim očekivanja i ostvarim rezultate, koje je Mihail na prethodnim velikim takmičenjima. Sjajno sam se uklopio, odlično radio sa ostatkom ekipe tokom pripremnog perioda i sa velikim nestrpljenjem očekujem početak takmičenja – rekao je Datunašvili.

Iz Gruzije u Zrenjanin: Zurab Datunašvili

Evropsko prvensvo u Rimu biće prilika da se nastavi sa kontinuitetom dobrih rezultata na velikim takmičenjima, sa kojih srpski rvači redovno donose odličija, a tome se nada i predsednik RSS Željko Trajković.

– Naš primarni cilj su olimpijske norme. Do sada smo uspeli da osvojimo tri, ali se nadamo da se na tome neće završiti. Nadamo se da ćemo niz sjajnih rezultata nastaviti i u Rimu. Momci su odlično radili u prethodnom periodu. Ovo će biti sjajna provera pred kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Budimpešti i Sofiji – istakao je Trajković.

Željko Trajković sa Sretenom Damnjanovićem, trenerom reprezentacije Srbije

Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu u Kaspijsku osvojila tri medalje. Dva srebra su osvojili rvači Proletera, Viktor Nemeš i Mihail Kadžaja u grčko – rimskom stilu, dok je Stevan Mićić stigao do medalje u slobodnom stilu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh