I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Ragbisti Petrovgrada debitovali i slavili

Takmičenje u prvenstvu Srbije za seniore, u B grupi, počelo je u nedelju, 8. maja, na Na Adi Ciganliji.

Ragbi

Snage su odmerili ragbisti Petrovgrada iz Zrenjanina i Rad MOZZART II. Zrenjaninci su slavili rezultatom 34 – 24 u veoma napetom i uzbudljivom meču. Petrovgrad je ovim nastupom debitovao u takmičenjima prvenstva Srbije.

Utakmica je počela visokim tempom koje su diktirale obe strane. Vodila se neizvesna borba na sredini terena, ekipa Rad II je imala nadmoć u statičnim fazama dok je Petrovgrad bio izuzetno čvrst u odbrani. U 10. minutu nakon odličnog solo prodora Marko Vasić postiže esej za ekipu Petrovgrada. Ubrzo nakon primljenih poena mlade nade Rada krenule su ofanzivnije ka esej prostoru Zrenjaninaca. Nakon nekoliko odličnih akcija Beograđani su se približili esej prostoru protivnika, međutim momci iz Petrovgrada su pokazali borbenost i požrtvovanost i uspešno se branili.

I Taxi Zrenjanin

U 25. minutu utakmice Danijel Kajan je prodorom sa polovine terena povećao prednost Petrovgrada na 10 – 0. Aleksandar Đorđević je bio uspešan u transformaciji konverzije. Nije se dugo čekao odgovor „građevinara“, koji su nakon odličnog prodora Mladena Stošića postigli esej. Stefan Jerković je bio siguran u konverziji za smanjenje rezultata na 12-7.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ragbi 2
Nedugo zatim klasu je pokazao Nikola Arsić koji je hitrim prodorom nakon akcije u liniji postigao esej za 17-7. Do kraja poluvremena brzonogi Kajan je postigao još jedan esej nakon prodora. Đorđević je uspešno pretvorio za reulatat na poluvremenu 24-7 u korist Petrovgrada. Drugo poluvreme je počelo agresivnijom igrom Rada koji postiže esej nakon odlične akcije koju je realizovao Aljoša Avramović. Jerković je uspešnom transformacijom smanjio rezultat na 24-12.

Nedugo zatim velika nada ragbija na našim prostorima Jovan Hadžić postiže esej nakon akcije melea i smanjuje rezultat na 24-19. U tim trenucima se činilo da su mladi Građevinari u nezaustavljivom naletu, međutim reprezentativac Srbije Đorđević je postigao esej za Petrovgrad i povećao prednost na 29-19. Da utakmica ne bude izvesna pobrinuo se mladi Stefan Jerković koji postiže esej za Rad i uvodi utakmicu u neizvesnu završnicu pri rezultatu 29-24 za Petrovgrad. Međutim iskusni Nikola Arsić postiže esej pred kraj utakmice za konačan rezultat 34-24 za ekipu Petrovgrada.

RK Rad MOZZART II: S. Nikolić, Nešić, Martinović, Bogojević, Rajović, U.Slavić, Stefanesku, Hadžić, Avramović, Jerković, Ćirić, L.Nikolić, Vukotić, Mihajlović, Višnjić, L. Slavić, Stefanović, Stošić, Karanović.
RK Petrovgrad: Dojčinović, Babić, Adamović, Janecka, Besu, Aleksić, Bućan, Vuković, Kajan, Vasić, Crni, Škorić, Arsić, Ivanović, Damjanov, Jeremić, Išpanović, Ratkov, Mesaroš, Stojovski, Mijatović, Pejović, Dečerinić.

Poeni RK Rad MOZZART II:
Eseji: Stošić, Jerković, Avramović, Hadžić
Konverzije: Jerković 2
RK Petrovgrad:
Eseji: Arsić 2, Kajan 2, Đorđević, Vasić
Konverzije: Đorđević 2

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh