I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Radovan Vlajkov posle osvajanja zlata na Svetskom šamionatu postaje Veseli

Član šampionske reprezentacije Srbije, koja je osvojila zlato na Šampionatu sveta u Detenhajmu, postao je „veseli“!

Radovan Vlajkov (desno) sa kolegom iz reprezentacije Srbije

Zrenjaninac Radovan Vlajkov (26) je zajedno sa kolegom iz reprezentacije Srbije i Kuglaškog kluba Beograd, Milošem Simijonovićem (28), prešao u redove trostrukog uzastopnog šampiona Austrije kluba „Veseli Damtehnik“ iz mesta Nojkirhen, 47 km od Beča.

– Uspostavli smo kontakt, preko društvenih mreža, sa reprezentativcem ovog kluba Kristofom Esmajerom, i predložio nam je da zaigramo za „Veseli“ koji ima velike ambicije i u Super ligi Austrije u novoj sezoni, ali i u Svetskom kupu i Ligi šampiona – otkrio je detalje Zrenjaninac, Radovan Vlajkov, koji je, između ostalog, 2016. bio pojedinačni vicešampion Srbije u kombinaciji.

I Taxi Zrenjanin

– Proveo sam nekoliko sjajnih sezona u Beogradu. Od 2014. kada sam prešao iz Banata, osvojio sam tri šampionske i Kup titule, dva druga i jedno treće mesto u Svetskom kupu. Zahvaljujem se rukovodstvu Beograda na podršci, mnogo mi je značila u karijeri. Osetio sam, međutim, da mi treba promena. Ponuda Austrijanaca je bila dobra. Odlazim u klub koji će, takođe, igrati na međunarodnoj sceni. Siguran sam de će mi ovo novo iskustvo pomoći da još više napredujem. Treniraću u Zrenjaninu na kuglani Banata, a vikendom ću putovati u Austriju – dodao je Vlajkov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Radovan Vlajkov i Miloš Simijonović

Veseli – klub bogate tradicije

 

„Veseli“ je u Detenhajmu imao reprezentativca Kristofa Esmajera. Na širem spisku reprezentativaca Austrije su i Vendl i naše gore list Saša Igumanović, a lane su im igru nosila dva Čeha, Nemec i Holakovski. Završili su Super ligu Austrije sa dva boda više od Fojt Sent Peltena, uz 14 pobeda, dva nerešena rezultata i dva poraza.

Od osnivanja 1961. „Veseli“ je, uz poslednje tri uzastopne titule, bio vicešampion Austrije 2009. i 2013. Na međunarodnom planu najveći uspeh je treće mesto u Evropa kupu, u Apatinu 2014. Prošle godne su u Bozenu u Italiji na Svetskom kupu bili deveti i nisu se kvalifikovali za Ligu šampiona.

Predstavljanje Radovana Vlajkova je planirano 17. juna u Nojkirhenu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh