I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Radovan Vlajkov predstavljen u Veselom

Član reprezentacije Srbije, prvaka sveta, sa nedavnog Šampionata sveta u Detenhajmu, Zrenjaninac Radovan Vlajkov (26) novi je član austrijskog superligaša, kluba „Veseli Damtehnik“ iz Nojkirhena, 70 km od Beča!

Prošle sezone je igrao u srpskom šampionu Beogradu i sa njime osvojio „duplu krunu“ – prvenstvo i Kup.

Trostruki uzastopni šampion Austrije „Veseli Damtehnik“ priredio je malu svačanost i predstavio pojačanja za novu sezonu. Zajedno sa Radovanom je i njegov kolega iz reprezentacije, Miloš Simijonović.

PerSu marketi

– Putovali smo do Beča avionom i izuzetno su nas lepo dočekali – iznosi utiske Radovan Vlajkov.- Kuglana je izvanredna, uslovi sjajni. Bićemo jedini stranci, jer su se zahvalili na saradnji dvojici Čeha, koji su bili u ekipi prošle godine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

U toku minulog vikenda, naši reprezentativci su i dva puta odigrali po 120 hitaca i probali kuglanu. Vlajkov je oduševljen stazama:

– Ako dobro igraš, čini mi se da nema granice za rezultat! Miloš Simijonović je u prvom izlasku na staze postavio rezultat bolji od rekorda kuglane. Srušio je 661 čunj, a rekord je 654. Ja sam prvog dana srušio 638 čunjeva. Drugog dana Simijonović je srušio 606, a ja 642 čunja. Jedva čekamo da počnu superligaški okršaji… Putovaćemo na mečeve petkom, autobusom do Beča.

Tri titule

Od osnivanja 1961. „Veseli“ je, uz poslednje tri uzastopne titule, bio vicešampion Austrije 2009. i 2014. Na međunarodnom planu najveći uspeh je treće mesto u Evropa kupu u Apatinu 2014.

„Veseli“ je u Detenhajmu u maju na SP imao reprezentativca Kristofa Esmajera. Na širem spisku reprezentativaca Austrije su i Vendl i Saša Igumanović. „Veseli“ je prošlu Super ligu Austrije završio na prvom mestu sa dva boda više od Fojt Sent Peltena, sa 14 pobeda, dva nerešena rezultata i dva poraza.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh