I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Pucanjem u glinene ćupove otvorena nova vatrena sezona

Strelci Streljačke družine „Bečkerek 1825“ i dalje održavaju staru tradiciju dugu gotovo 2 veka da sezonu gađanja vatrenim oružjem otvore gađanjem u glinene ćupove.

Tako su i ove godine uz prisustvo većine domaćih klubova i ponajboljih strelaca Srbije ali i običnih građana koji takođe pucaju na ovom jedinstvenom takmičenju strelci otpucali na gotovo isti način kao što se to radilo s početka 19. veka. Posebnu draž daje upravo učešće običnih građana koji ponekad uz malo sreće i trenutne inspiracije znaju da postignu čak i bolji rezultat od pravih strelaca.

PerSu marketi

U stara vremena sezona gađanja vatrenim oružjem otvarana je pucanjem u veće ćupove napunjene vinom i na daljini od 300 metara dok se u naše doba vino ipak štedi za neke bolje svrhe, a puca se u daleko manje ćupove na daljini od 50 metara.

Najsnalažljiviji u datim uslovima jer to je najprikladnija reč za ovu vrstu takmičenja pokazali su se strelci ekipe „Luzeri“ u sastavu: Ivan Jerkov, Srđan Jerkov i Danilo Maćoš koji su tri ćupa pogodili za 59 sekundi. Druga je ekipa SK Uljma u sastavu: Jovana Stojadinov, Aleksandar Monja i Zoran Popov koji su isti zadatak odradili za 1 minut i 2 sekunde. Treća je ekipa SK Vrbas u sastavu: Sanja Grandić, Leon Tabori i Igor Beserminji koji su tri ćupa pogodili za 1 minut i 40 sekundi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U pojedinačnoj konkurenciji slavio je Aleksandar Monja iz SK Uljme, drugi je njegov klupski kolega Zoran Popov dok je treće mesto zauzeo Siniša Veljković iz SD Pančevo.

Domaća ekipa Bečkereka koji drži apsolutni rekord u ovom takmičenju od 16 sekundi u sastavu Dragan Grozdanov, Đorđe Šari i Tibi Čisar ovoga puta prepustili su kao dobri domaćini tron i glavnu nagradu akumulator „Bubalo“ gostujućim ekipama.

Trener ekipe SD „Bečkerek 1825“ Dragan Grozdanov na vatrenoj liniji

Na ovoj svečanosti odata je i poslednja pošta Vojinu Grozdanovu jednom od najstarijih strelaca koji je bio član ove družine, a koji je pre nekoliko dana preminuo u 88. godini.

Strelci će i u ovoj godini braniti nekoliko titula osvojenih što u disciplini poluautomatska ili vojnička puška i kao i do sada težište rada biće na radu sa mlađim kategorijama.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh