I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Prvi zimski inkluzivni kamp – Čardak 2019

Udruženje „Suncokret“ kao nosilac projekta i Karate klub „Zrenjanin“ kao partner, zajedno su uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Zrenjanina realizovali 12. po redu inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari ovoga putu, prvi put tokom zime.

Za brojne aktivnosti na ovogodišnjem inkluzivnom kampu, koji je tradicionalno održan u Školsko-rekreativnom centru „Čardak“ bili su zaduženi volonteri Udruženja „Suncokret“ i Karate kluba „Zrenjanin“ ali i volonteri iz drugih Udruženja sa teritorije Vojvodine (Žabalj, Pančevo i Vršac).

Koordinator radioničara bila je Tatjana Jović (Pančevo), a radionice su izvodili Aleksandra Milosavljević (Pančevo), Milan Kordin (Zrenjanin), Dušan Stojkov (Vršac) i Momčilo Tomić (Žabalj) a lekarski nadzor tokom kampa poveren je Dr Ivanu Lukiću.

PerSu marketi

Udruženje za pomoć MNRO „Suncokret“ i Karate klub Zrenjanin pozitivan su primer udruživanja i međusobne saradnje na ovim prostorima koja traje već više od deset godina i to veoma uspešno, na zadovoljstvo osoba sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Na ovakvim kampovima zajedničke aktivnosti i timski rad su posebno naglašeni. Zajednički treninzi, druženja učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobama sa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti, kaže Milan Kordin, jedan od volontera.

– Ovogodišnji kamp okupio je tridesetak sportista, članova, volontera i trenera, a primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko-rekreativne i kreativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa njihovim vršnjacima koji nemaju problema u razvoju. U proteklih 11 kampova kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 600 sportista. U poslednjih nekoliko godina, potpuno besplatno, pored korisnika iz Zrenjanina na ovim kampovima boravili su i korisnici iz drugih Udruženja i gradova – kaže Simo Salapura, koordinator i inicijator organizacije kampova ovakvog tipa.

DRUŽENJE SA ATLETIČARIMA IZ NEKOLIKO GRADOVA

Poseban kuriozitet na ovogodišnjem kampu bilo je druženje za članovima atletskih klubova iz Zrenjanina, Sremske Mitrovice, Pančeva i Inđije koji su uporedo boravili na Čardaku što je dodatno upotpunilo značenje i značaj termina „inkluzija“, kao i jednodnevna poseta korisnika Dnevnog centra za osobe sa invaliditetom iz Kovina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh