I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Sport

Prva medalja za Badminton klub Banat na državnom prvenstvu

Na juniorskom prvenstvu države u badmintonu održanom u Vršcu, Aleksa Stanisavljev, član Badminton kluba Banat osvojio je treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji juniora do 15 godina.

Aleksa sa medaljom

Aleksa sa medaljom

Aleksa je uspeo da prođe svoju eliminacionu grupu i plasira se u polufinale, gde ipak nije uspeo da napravi iznenađenje i eliminiše prvaka države u ovoj kategoriji. Samim prolaskom u polufinale Aleksa je obezbedio i bronzanu medalju pošto se na ovakvim takmičenjima ne igra meč za 3. i 4. mesto.

Aleksa je tako ostvario i najveći uspeh ovog sporta u našem gradu, što je izuzetno priznanje i za BK Banat, koji je tek u aprilu ove godine napunio svoj prvi rođendan.

Fordomanija

Inače, na fenomenalno organizovanom turniru, badmintonci BK Banat predstavili su se sa 8 takmičara u kategorijama do 13, 15 i 17 godina, a izuzetno dobar utisak ostavio je i Bogdan Drašković, koji je takođe uspeo da prođe veoma jaku grupu, ali je u četvrtfinalnom meču ipak izgubio od kasnijeg finaliste prvenstva.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Aleksin uspeh i vrlo dobar utisak, koji su ostavili zrenjaninski badmintonci, veliki je podstrek za dalji rad i budi nadu da će u budućnosti , badminton kao izuzetno lep i zahtevan sport, steći još više pristalica u našem gradu – istakao je trener BK Banat, Darko Carić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh