I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Priznanje IAAF – Po Ivani Španović će se pamtiti 2016. godina

Međunarodna atletska asocijacija (IAAF) tradicionalno je izdvojila događaje po kojima će se pamtiti 2016. godina, gde je u izveštaju o skoku u dalj za žene najviše mesta je posvećeno uspehu srpske atletičarke Ivane Španović.

Foto: Tanjug

Španovićeva je, kako prenosi IAAF, zasigurno oborila rekord za doslednost odnosno konstantnost.

Najbolja srpska atletičarka u sezoni na otvorenom takmičila se u 10 različitih zemalja, na četiri kontinenta, i uprkos varijacijama u vremenskoj zoni i klimatskim uslovima, svi njeni skokovi bili su razmaku od 18 centimetara, gde je najslabiji iznosio 6,83 metara, a najbolji 7,10 koliko iznosi novi nacionalni rekord Srbije.

I Taxi Zrenjanin

Španovićeva je od 11 finala pobedila u osam, dva puta je zauzela drugu poziciju i jednom je bila treća na postolju, u Riju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ujedno, šampionka Evrope pobedila je na pet mitinga iz serije Dijamantska liga, a samo je šestostruka svetska prvakinja i Olimpijska pobednica iz Londona Britni Ris bila bolja od Srpkinje. Ris je takođe atletčarka koja ima najbolji rezultat sezone, impresivnih 7,31.

Pored titule vicešampionke sveta u dvorani, evropske prvakinje, bronzane iz Rija i osvajanje trofeja Dijamantske Lige, Ivana Španović definitivno iza sebe ima najuspešniju sezonu, ali upravo ta konstantnost među rezultatima i pomeranje granica ličnih rekorda iz godine u godinu čini Ivanu jednom od najboljih skakačica ovog vremena.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh