I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Zrenjaninski polumaraton simbolizuje ljubav prema trčanju i našem gradu

Za sada je prijavljeno preko 350 takmičara za Zrenjaninski polumaraton, a organizatori očekuju da će oboriti prošlogodišnji rekord od 600 trkača na stazi.

– Ovaj polumaraton simbolizuje našu ljubav prema sportu i ljubav prema našem Zrenjaninu. On je puno više od samog trčanja. Kao organizatori imamo moralnu obavezu prema svima, koji dolaze na ovu manifestaciju da pokažemo poštovanje, a to ćemo učiniti na brojne načine… Ne samo da će trčeći našim gradom videti zanimljive istorijske znamenitosti, već ćemo kroz bogat startni paket, zajednički ručak, lepe medalje i majice, nastojati da učinimo sve da im taj vikend u Zrenjaninu ostane u lepom sećanju – rekao je Miroslav Molnar, koji je uz kolegu Milana Delića glavni organizator trke.

Uz njih dvojicu u najužoj organizaciji su Jelena Lukić, Damir Batanjski, Dušan Guteša i Dragan Bogdanović.

Fordomanija

PROŠLI STE OVIM ULICAMA HILJADU PUTA, ZAŠTO DA TRČITE?

Zrenjaninci, prijavite se za polumaraton ili bar za trku zadovoljstva i na taj način podržite ovu sjajnu manifestaciju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prošli ste tim ulicama hiljadu puta, zašto sad i da trčite tuda? Da, ali na dan polumaratonske trke, kada se saobraćaj zatvori kako bismo njima protrčali, sve je potpuno drugačije. Samo naše. Tad nema bezličnosti među učesnicima u saobraćaju, otuđenosti, odsutnosti u prolazu, nema buke, izduvnih gasova.

Iako se ne poznajemo svi međusobno, to što trčimo nas spaja toliko, da u susretu jedni drugima dobacujemo reči podrške, nabacujemo otvorene dlanove za pozdrav, aplaudiramo sebi i drugima, delimo osmehe svima redom.

– Publike duž gradskih ulica nema puno, a i oni što su se zatekli napolju, zbunjeni su i ne razumeju da osmeh i aplauz podrške ne koštaju ništa, a znače mnogo. Zato apelujem na Zrenjanince da učestvuju u trci ili se bar prošetaju tog dana i podrže takmičare, jer svaki oblik podrške znači mnogo – dodao je profesor Miroslav Molnar.

STAZA IMA INTERNACIONALNI SERTIFIKAT

Staza je verifikovana, što znači da je Zrenjaninski polumaraton primljen u evropsku asocijaciju ovakvih takmičenja i stao uz rame najvećih i najrenomiranijih dugoprugaških takmičenja.

NEDOSTAJE GENERALNI SPONZOR

U organizaciju maratona osim lokalne samouprave, sportskih organizacija grada, uključeni su i policija, škole, hitna pomoć, veliki broj volontera i entuzijasta, ali organizatori ističu da ipak nedostaje jedan generalni sponzor.

– Pokazali smo prethodne tri godine da smo dobri domaćini. Postavili smo standarde, a da smo na dobrom putu svedoče brojne pohvale učesnika iz Srbije, ali i iz inostranstva. Kako bi sve podigli na viši nivo potreban nam je generalni sponzor. Moji prijatelji i ja svake godine trčimo na petnaestak polumaratona i maratona u Srbiji i okolnim zemljama, a ove godine ćemo trčati i u Valensiji. Na taj način promovišemo Zrenjanin i Zrenjaninski polumaraton, ali imamo priliku i da vidimo šta nedostaje da bismo bili još bolji – zaključio je Molnar.

Profesor Miroslav Molnar

Zrenjaninski polumaraton će se održati 6. oktobra. Prijave su otvorene do 27. septembra, a za ovu sjanu manifestaciju se možete prijaviti OVDE.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh