I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Preko 1.000 učesnika na Trofeju grada Zrenjanina

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac danas je, u novoj zrenjaninskoj hali sportova, “Kristalnoj dvorani”, svečano otvorio drugi “Trofej grada Zrenjanina”, međunarodni rukometni turnir za mlađe kategorije.

U obe konkurencije, muškoj i ženskoj, turnir je okupio više od hiljadu učesnika, prijavljeno je više od 70 ekipa, a stigle su iz cele Srbije i nekoliko zemalja u okruženju i regionu. Nadmetaće se generacije rođene 2000, 2002. i 2004. godine, dok će se najmlađi, 2005. godište, takmičiti u mini rukometu. Organizator turnira je ŽRK “Proleter”, uz podršku Grada Zrenjanina, muškog RK “Proleter”, ORK “Zrenjanin” i OŠ “Žarko Zrenjanin”.

Otvarajući turnir, zamenik gradonačelnika je svim učesnicima poželeo uspešne nastupe i prijatan boravak u našem gradu.
“Prošle godine turnir je bio odlično organizovan, mnoge ekipe su ponovo došle u Zrenjanin, ali je i dosta onih koji su sada prvi put ovde. Grad Zrenjanin dobar je domaćin ovakvih manifestacija i u našem gradu danas je budućnost rukometa sa ovih prostora. Za ekipe iz Zrenjanina ovo je i prilika da se nadmeću sa klubovima iz drugih gradova, drugih država, da možda vide na čemu još treba da rade i šta da popravljaju u igri, s ciljem da se Zrenjanin vrati na ono mesto na kom je nekada u rukometu bio”, poručio je Saša Santovac.

PerSu marketi

Direktor turnira Zlatko Čaušević kaže da turnir traje do nedelje, da se utakmice igraju na tri lokacije: “Kristalnoj dvorani”, renoviranom “Medisonu” i Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin”, a da su završni mečevi na programu u nedelju, u “Kristalnoj dvorani”, od 12 časova. Zadovoljan je odzivom učesnika i brojem ekipa koje su ove godine stigle u Zrenjanin.
“Ima tu i nekih zvučnih imena, poznatih klubova, i želja nam je da se kao domaćini pokažemo u što boljem svetlu i da ovo bude još jedna stepenica u našim nastojanjima da “Trofej grada Zrenjanina” bude najbolji rukometni turnir u zemlji. Ovo su naša deca, naša budućnost, oni treba, pre svega, sutra da postanu ljudi i zato mi insistiramo i na fer-pleju, na međusobnom druženju, upoznavanju”, naglašava Čaušević i najavljuje i učešće nekoliko domaćih ekipa na trurniru.
“Duga je ovde rukometna tradicija koju se trudimo da održimo. Nosilac je muški rukometni klub “Proleter”, tu je mladi klub, ORK “Zrenjanin”, kao i ženski rukometni klub “Proleter”, dakle nastupiće sva tri kluba, sa devet selekcija”, navodi Čaušević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Među učesnicima turnira su i sportski prijatelji iz Makedonije, rukometni klub “Vardar” iz Skoplja, koji je u Zrenjanin doveo tri svoje selekcije, dve muške i jednu žensku, godišta od 2000. do 2003. Trener tog kluba Slobodan Čivlački kaže da su učestvovali i na prošlogodišnjem turniru i da su se rado odazvali pozivu organizatora da ponovo dođu.
“Organizacija je odlična, sve je u redu, uslovi za igru su dobri i zaista nemamo primedbi. Deca su zadovoljna”, kaže Čivlački.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh