I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Pred SP u plivanju: Zrenjaninci čine pola reprezentacije

Tim Srbije predstavljaće sedam plivača na Svetskom prvenstvu u Barseloni, od 28. jula do 4. avgusta.

rsz_lendjer_zlato

Od sedmoro plivača, čak troje su Zrenjaninci: Miroslava Najdanovski (50 i 100 slobodno), Ivan Lenđer (50 i 100 delfin) i Silađi Čaba (50 i 100 prsno), a plivaće još Andrea Basaraba (800 slobodno), , Velimir Stjepanović (200 delfin, 200 i 400 slobodno), Bogdan Knežević (200 i 400 mešovito) i Boris Stojanović (50 i 100 slobodno). Tim će predvoditi treneri Zrenjaninac Dejan Pejinović i Kris Tajdi. Na čelu srpske delegacije će biti još jedan Zrenjaninac, predsednik PK Proleter i PSS, Dragan Radosav.
– U celoj reprezentaciji vlada dobra atmosfera i nadamo se najboljem u Barseloni – kaže Ivan Lenđer, koji je na Otvorenom prvenstvu Srbije, koje se upravo ovog vikenda održava u Beogradu, plivao na 100 delfin 52,20. Brže nego na Mediteranskim igrama.

– Ja sam najavljivao da bih u Barseloni bio zadovoljan da isplivam svoji lični rekord.  Međutim, lični rekord sam popravio na ovom prvenstvu, tako da idemo u Barseloni idem na još bolji rezultat. O plasmanu je nezahvalno govoriti, jer u plivanju odlučuju stotinke.

I Taxi Zrenjanin

– Očekujemo u Barseloni da naši reprezentativci plivaju dva do tri finala, a posle u finalu je sve moguće. Očekujemo njihove dobre rezultate, a ako to ispune, neće izostati ni dobar plasman – ističe Dragan Radosav.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Srpski tim krenuće put Barselone 24. jula, četiri dana pre početka prvenstva. Na prošlom Svetskom prvenstvu 2011. u Šangaju učešće je uzelo ukupno 192 zemlje sveta, a Svetska plivačka federacija FINA očekuje da Barselona ove godine premaši broj učesnika sa prošlog prvenstva.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh