I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Poznat datum održavanja Tarzan Kupa na jezeru Peskara

Kalendar Saveza daljinskog maratonskog i masters plivanja Srbije će u 2019. godini imati čak 23 plivačke trke, a važno mesto u ovom kalendaru i ove sezone zauzima „Tarzan Kup“ na jezeru Peskara.

– Tradicionalna, 6. po redu daljinska trka na jezeru Peskara, kojom branimo čast srpskog dela Banata, bićeodržana 22. juna. Pored trke od 3 km, koja se boduje za Srbija Open Kup, biće održana i besplatna trka na 400 metara za građanstvo, revijalnog karaktera i svako ko je prepliva dobiće zahvalnicu sa likom Tarzana. Takođe, biće i trka na 200 metara za „bubamare“ takmičarskog karaktera – kaže predsednik Kluba daljinsko – maratonskog plivanja Peskara, Aleksandar Anđelić.

I Taxi Zrenjanin

Anđelić dodaje da je trka na Peskari iz godine u godinu sve popularnija i privlači sve veći broj takmičara iz inostranstva.

– U Srbiji će ove godine biti održane 23 trke na otvorenim vodama, a toliko nemaju Austrija, Mađarska i Rumunija zajedno! Čast je biti deo ovakvog Saveza. U KMDP Peskara sa nestrpljenjem očekujemo preplivavanje Tise od Bečeja do Novog Bečeja, čuveno plivanje na Tisi kod Kanjiže, trku na jezeru Gazivode, prvi put u okviru srpskog nacionalnog Kupa trku na Jadranu kod Herceg Novog kao i mnoge druge – dodao je Anđelić i pozvao Zrenjanince i sve ostale zainteresovane plivače da se prijave za trku na Peskari.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh