I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Potpisan sporazum o saradnji sportskih saveza Zrenjanina i Beograda

U Gradskoj kući u Zrenjaninu, predsednik Sportskog saveza grada Beograda Dragan Tomašević i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, potpisali su sporazum o saradnji dve sportske asocijacije.

Tim dokumentom otvaraju se mogućnosti različitih oblika saradnje, zajedničkog učešća u sportskim projektima, razmeni iskustva, programima edukacije i slično.

ZRENJANIN NIJE SLUČAJNO PRVI ODABRAN

Dragan Tomašević, predsednik Sportskog saveza grada Beograda, rekao je:

PerSu marketi

– Ovaj sporazum podrazumeva više oblika međusobne saradnje dva sportska saveza. Među našim glavnim aktivnostima su upravo edukacije namenjene sportskim stručnjacima i sportskim radnicima. Iz ovog sporazuma proističe i jedna vrlo konkretna beneficija za Sportski savez Zrenjanina i njegove članove, a to je besplatno učešće na svim našim edukacijama koje se organizuju najmanje jednom mesečno. Mogu da kažem da imamo najeminentnije predavače iz raznih oblasti, od medicine, sportskog prava, generalnog menadžmenta u sportu… Širok je spektar tema kojim se bavimo i sve to nailazi na dobar odjek u sportskim krugovima. Otvorićemo vrata našim partnerima iz sporazuma i za međunarodnu saradnju. Očekujemo da i mi postanemo bogatiji za neka iskustva iz lokalnih i regionalnih sredina s kojima ćemo u narednom periodu potpisati slične sporazume – rekao je Tomašević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Još je dodao da je potpisivanje sporazuma u Zrenjaninu deo šireg plana Sportskog saveza Beograda na uspostavljanju saradnje sa lokalnim sportskim savezima. Zrenjanin nije slučajno odabran, kao prvi grad u toj akciji.

– Na to nas je navela duga i bogata sportska tradicija ovog grada i broj olimpijskih šampiona. Iz Banata tu je još i Pančevo, okrenućemo se i drugim delovima Srbije, u planu je i potpisivanje sa Sportskim savezom Kosova i Metohije, planiramo da što više naših partnera iz regionalnih i lokalnih sportskih saveza privučemo i da zajedno realizujemo različite projekte – objasnio je Dragan Tomašević.

Vukosava Đapić Atanacković takođe je istakla značaj ovog sporazuma za edukaciju naših stručnjaka u sportu i to je, po njenim rečima, prvi konkretan rezultat danas potpisanog dokumenta o međusobnoj saradnji sportskih saveza dva grada.

DOBRA SARADNJA SA NACIONALNIM GRANSKIM SAVEZIMA

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. On je istakao da je i ova aktivnost proistekla iz dobre saradnje koju Grad Zrenjanin ostvaruje sa nacionalnim granskim sportskim savezima u Republici Srbiji. Takođe, naš teritorijalni sportski savez ima široku mrežu sportskih prijatelja u savezima u drugim gradovima.

– Velika nam je čast što smo danas ozvaničili saradnju na sportskom planu sa Gradom Beogradom. Mislim da ćemo zajedno, na obostrano zadovoljstvo, iskazati i naše kapacitete i rezultate, koje možemo da u narednom periodu unapređujemo – rekao je Salapura i osvrnuo se na značajnu godišnjicu koju obeležava sportski Zrenjanin, a važna je i za celokupni olimpijski pokret naše zemlje.

ZRENJANINSKI OLIMPIJCI

– Zrenjaninski olimpijci dali su veliki doprinos olimpijskom pokretu na ovim prostorima osvajanjem dvadeset dve olimpijske medalje. Dok čekamo dvadeset treću, sledeće godine u Tokiju, treba da se setimo čoveka koji je rođen i školovan u našem gradu. On je zajedno s Pjerom de Kubertenom, jedan od osnivača modernih olimpijskih igara. U pitanju je dr Ferenc Kemenj, čija je bista postavljena u Aleji velikana u Karađorđevom parku. On je rođen pre 160 godina. Ovaj datum će možda biti i pokretač inicijativa za dalji razvoj i sveukupnu promociju sporta, i u našem gradu, ali i olimpijskog pokreta u našoj državi – istakao je Simo Salapura.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh