I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Potisje šampion, Klek i Tamiš u baražu – ŽFK Banat Bagljaš ispao

Fudbaleri Potisja iz Knićanina su šampioni A lige FSG Zrenjanin i plasirali su se u viši rang, Područnu ligu. Šansu za plasman u viši rang potražiće u baražu OFK Klek i Tamiš.

Šampioni: FK Potisje Knićanin (Foto: FB/fk Potisje

Rezultati 26. (poslednjeg) kola (nedelja, 2. jun): ASK – MSK 1:0, Naftagas (B) – ŽFK Banat Bagljaš 1:0, Mladost (BB) – Jedinstvo 2014 6:3, OFK Stajićevo – Bilećanin 6:1, OFK Gradnulica – Potisje 0:3 (pff), OFK Klek – Tamiš 4:0. Slobodan Zadrugar.
OFK Gradnulica nije imala igrače za utakmicu na svom terenu sa Potisjem. U zspisniku je naveden samo gostujući sastav. Komesar takmičenja zbog toga je oduzeo jedan bod OFK Gradnulici.

Konačni poredak: Potisje 58, OFK Klek 52, Tamiš 48, MSK 46, OFK Stajićevo 43, ASK 43, Bilećanin 28, Naftagas (B) 26, Zadrugar 25, OFK Gradnulica 20, Jedinstvo 2014 19, Mladost (BB) 17, ŽFK Banat Bagljaš 15 bodova.

Fordomanija

POTISJE POSLE PET GODINA PONOVO U PODRUČNOJ LIGI

Potisje je osvojilo prvo mesto i posle pet godina vraća se u Područnu ligu. U toj konkurenciji klub iz Knićanina proveo je 16 sezona.
OFK Klek i Tamiš igraće baraž. Klečani su u PFL bili 32 godine, poslednji put 2012. Tamiš nikada nije nastupao u Područnoj ligi i ovo mu je najveći uspeh u istoriji.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U MFL Kikinda-Žitište prvak je Jedinstvo (Bočar), druga je Vojvodina (Bašaid), treći Roham (Nova Crnja). Na sastanku FSP u ponedeljak, 3. juna, žrebom se određuje raspored polufinalnih i finalnih utakmica.

POSLE 97 GODINA U SEDMOM RANGU

ŽFK Banat Bagljaš je zadnji i prelazi u B ligu. Klubu koji postoji 97 godina ovo je prvo ispadanje u istoriji u sedmi rang. Opstanak Mladosti (BB) zavisi od prolaza predstavnika A lige FSG Zrenjanin u baražu.

Iz Područne lige posle četiri godine vraća se Proleter 2006.

Na svečanosti u Knićaninu predsednik FSG Zrenjanin Goran Starčević predao je pehar za osvojeno prvo mesto ekipi Potisja.
Posle utakmice u Stajićevu delegat FSG Zrenjanin Marjan Rodean predao je ekipi domaćina pehar za fer plej (najmanje kaznenih poena). Prvi strelac Lige je igrač MSK-a Gabrijel Isak (31 gol). Pehar će mu biti predat na utakmici Kupa 9. juna.

Pehari za drugo i treće mesto OFK Kleku i Tamišu biće predati na utakmicama baraža.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh