I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Polumaraton konačno i u Zrenjaninu

Atletsko – rekreativni klub Petrovgrad organizuje 6. novembra prvi zrenjaninski polumaraton, kao i trku zadovoljstva u dužini od 7 km.

delic-molnar

Organizatori: Milan Delić i Miroslav Molnar

Polumaraton do sada nije organizovan u Zrenjaninu, a odavno nema ni značajnih uličnih trka. Grupa zaljubljenika u trčanje iz Zrenjanina, redovno učestvuje na uličnim trkama širom Srbije i u okolnim zemljama, pa su tako došli na ideju da ovakvu sportsku manifestaciju organizuju i u svom gradu.

?

Atletsko – rekreativni klub Petrovgrad: Delić, Batanjski i Molnar

PerSu marketi

– U 32 grada u našoj zemlji se organizuju ulične trke i polumaratoni, a samo ih u Zrenjaninu nema. Tako se rodila ideja za prvi zrenjaninski polumaraton. Naš cilj je da okupimo što više ljudi na startu, da promovišemo rekreativno bavljenje sportom i zdrav način života – ističe Milan Delić, rekreativac koji već punih 9 godina učestvuje na uličnm trkama, a njegov lični rekord na polumaratonu iznosi 1 čas i 29 minuta.

?

Zrenjaninci na „Beogradskom maratonu“ u društvu Havijera Sotomajora

Pored Milana Delića u najužoj organizaciji su Damir Batanjski i profesor Miroslav Molnar.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– U poslednje dve godine redovno učestvujem na uličnim trkama, dužine od 10 km do polumaratona. Kao profesor fizičkog, osećam da kroz lični primer treba da utičem na decu da se bave sportom – kaže Miroslav Molnar. – Vremenom se stvorila grupa od desetak Zrenjaninaca koja redovno učestvuje na ovakvim manifestacijama, a osnovali smo i Atletsko – rekreativni klub Petrovgrad. Svi naši prijatelji će pomoći u organizaciji, kao i moje kolege, profesori iz osnovnih i srednjih škola – dodao je Molnar.

Za svega nekoliko dana za „Zrenjaninski polumaraton“ se prijavilo 50 ljudi, a organizatori očekuju više od 300 učesnika. Važno je napomenuti i da će deo novca od startnine biti uplaćen u humanitarne svrhe.

?

Kad može u Kuli, može i u Zrenjaninu: Delić, Aracki, Batanjski i Molnar

Prijave su otvorene do 31. oktobra putem sajta www.arkpetrovgrad.com

RUTA PO ULICAMA

Kreće se ispred opštine (start), kroz ulicu Kralja Aleksandra I Karađorđevića, sve do centralne apoteke, a potom se skreće u Svetosavsku ulicu, nastavlja se kroz Nemanjinu, skreće se u Tepličku, pa u Savezničku, pa kroz Petefijevu, skreće se u Obilićevu, zatim se skreće levo i do srednje škole „Nikola Tesla“.

Skreće se desno na most prema Zmaj Jovinoj, onda na Žuti most, pa ulicom Đure Jakšića, do ulice Marka Oreškovića, potred Gomex Totala, pa se nastavlja Pančevačkom do železničke pruge. Zatim skrećemo levo prema vrtiću, pa opet skrećemo levo u ulicu Laze Kostića, idemo do kraja, skreće se desno u ulicu Dositeja Obradovića, idemo do semafora, pa se skreće levo u ulicu Koče Kolarova, ide se do Žitnog trga, skrećemo levo u ulicu Vojvode Petra Bojovića.

Nastavlja se pravo, pa ponovo skrećemo desno na Žuti most sve do centra,odakl se ponovo ide prema startu.

Jedan krug iznosi 7 km. Učesnici trke zadovoljstva će trčati jedan krug, a oni koji trče polumaraton će napraviti tri ovakva kruga.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh