I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Pokrajinski zavod za sport prezentovao rezultate testiranja u Akademiji Bambi

Pokrajisnki zavod za sport je u velikoj sali Kulturnog centra održao prezentaciju rezultata testiranja fudbalera Akademije Bambi.

Akademija Bambi posebnu pažnju poklanja zdravlju svojih sportista, te je prepoznala značaj sagledavanja trenutnog stanja i kontinuiranog praćenja određenih sposobnosti svojih fudbalera.

– Sportski savez grada Zrenjanina je pre pet godina napravio prve korake u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za sport. Mi smo tim putem nastavili u decembru prošle godine, kada je testiran kompletan igrački kadar Akademije Bambi, od najmlađih dečaka rođenih 2012. godine, pa do pionira i kadeta. Rezultati tih testova nam daju smernicu, kako da kroz naš trenažni proces poboljšamo određene segmente. Svedoci smo da je nauka sve više zastupljena u sportu, a mi pokušavamo da našu fudbalsku Akademiju podignemo na najviši nivo – istakao je direktor Akademije Bambi, Darko Tošić.

I Taxi Zrenjanin

Darko Tošić, direktor Akademije Bambi

Prezentaciju rezultata održao je doktor nauka Branislav Strajnić, dok je doktorica Biljana Savić govorila o značaju  medicinskih testiranja fizičkog stanja sportista.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Takođe, date su i preporuke rada za naredni period, na šta obratiti pažnju kako bi se unapredio napredak fudbalera.

– Kruna saradnje grada Zrenjanina sa Pokrajinskim zavodom za sport je i ovo testiranje fudbalera Akademije Bambi, gde smo proveravali fizičke, motoričke i funkcionalne sposobnosti dece rođene od 2006. do 2012. godine. Možemo zaključiti da veliki broj testirane dece dobro radi, dobro trenira i da su treneri posvećeni samoj deci – rekao je Slobodan Alavanja, pomoćnik direktora Pokrajinskog zavoda za sport, koji je takođe bio prisutan na prezentaciji u Kulturnom centru.

Velibor Mladenović (Akademija Bambi), Slobodan Alavanja (Pokrajinski zavod za sport), Vukosava Đapić Atanacković (generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina), Darko Tošić (Akademija Bambi), dr Branislav Strajnić i Dr Biljana Savić.

Za najboljeg partnera i realizatora ovog projekta Akademija Bambi je prepoznala Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta, koji svojom aparaturom za terenska testiranja i stručnjacima u potpunosti i na savremen način može da isprati potrebe ovakvog projekta.

Predavanje je bilo usmereno trenerima, roditeljima i deci, koja treniraju u Akademiji Bambi.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh