I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Počeo Svetski Kup za kadete i juniore u stonom tenisu

Međunarodni turnir u stonom tenisu za juniore i kadete  svečano je otvoren juče u Kristalnoj dvorani.

Foto: I. Pančić

Turnir traje pet dana, do subote, 28. septembra, a okupio je više od 200 učesnika iz 35 zemalja i sa svih kontinenata, među njima i tridesetak igrača iz Srbije.

PerSu marketi

S obzirom da pripada svetskoj Pro Tour kategoriji turnira, uz igrače je i više od stotinu trenera i nekoliko desetina domaćih i inostranih sudija, pa je jasno da se radi o pravom spektaklu u sportu koji se igra širom Planete. Igra se na 16 stolova, uz još 14 za zagrevanje, u “Kristalnoj dvorani” i hali “Medison”.

Pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura i direktor JU Sportski objekti, Bojan Mijatov

Turnir je proglasio otvorenim pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, istakavši da je Grad Zrenjanin domaćin još jednog značajnog međunarodnog takmičenja, ovoga puta u sportu u kom ima petostrukog i aktuelnog šampiona države – stonoteniski klub “Banat”, samim tim i veliku popularnost i tradiciju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Reprezentativci Brazila
– Po prvi put smo domaćini ovako velikog stonoteniskog turnira, imaćemo blizu 1500 noćenja u gradu, uključena je u organizaciju i gradska logistika, a stonoteniski klub “Banat” pokazao se kao odličan partner i grada i Stonoteniskog saveza Srbije. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini, ali i da će stonoteniseri iz Srbije ostvariti najviše plasmane – kazao je Salapura i dodao da su upravo rezultati koje u kontinuitetu ostvaruje stonoteniski klub “Banat” bili presudni da se našem gradu dodeli organizacija ovako značajne sportske manifestacije.


– Biće ovo i prilika da se stonoteniski sport dodatno populariše među našom decom i verujem da će među njima sigurno izrasti i neki novi asovi, poput Ilije Majstorovića – naglasio je pomoćnik gradonačelnika.

Najavljujući turnir pre nekoliko dana, upravo je kapiten stonotenisera “Banata” i državni reprezentativac Ilija Majstorović rekao da je lokalna samouprava Grada Zrenjanina omogućila klubu da dobije najbolje moguće uslove za organizaciju jednog velikog međunarodnog takmičenja, a da je te napore prepoznao i Stonoteniski savez Srbije i odabrao Zrenjanin kao pravo mesto za jedan ovakav stonoteniski i sportski događaj.

Foto: I. Pančić

Stonoteniski klub “Banat” tehnički je organizator turnira, a Majstorović je istakao da sve učesnike u Zrenjaninu očekuju vrhunski uslovi za boravak i takmičenje.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh