I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Počelo odbrojavanje u Zrenjaninu – još 100 dana do Evropskog prvenstva (VIDEO)

Tačno 100 dana pre početka Evropskog prvenstva za košarkašice u Zrenjaninu, postavljen je sat koji odbrojava dane, sate, minute i sekunde do početka nadmetanja. 

Zrenjanin je domaćin grupe “D”, u kojoj će igrati reprezentacije Rusije, Belorusije, Belgije i Srbije, a prve utakmice u “Kristalnoj dvorani” na programu su 27. juna.

Fordomanija

Simboličnim pokretanjem sata na Trgu slobode, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez danas su označili početak odbrojavanja – 100 dana do održavanja najveće sportske manifestacije u Srbiji u tekućoj godini, Evropskog prvenstva u košarci za seniorke, koje naša zemlja organizuje zajedno sa Letonijom.

Na centralnom gradskom trgu organizovan je “košarkaški dan”, postavljen je košarkaški teren za basket 3 x 3 na kom su od prepodnevnih časova igrale devojčice, montirana je konstrukcija sa satom za odbrojavanje, zid podrške našim reprezentativkama, info tabla sa informacijama u vezi sa Evropskim prvenstvom. Predstavljena je i maskota šampionata, mačji duo “Pik en Rol”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

RASPORED UTAKMICA U KRISTALNOJ DVORANI:

Četvrtak, 27. jun:
Rusija – Belgija (17.45 čas)
Belorusija – Srbija (20.30 čas)

Petak, 28. jun:
Belgija – Belorusija (17.45 čas)
Srbija – Rusija (20.30 čas)

Nedelja, 30. jun:
Belorusija – Rusija (17.45 čas)
Belgija – Srbija (20.30 čas)

„IDEMO ZAJEDNO DO MEDALJE“

Porukama “Iz Zrenjanina do medalje” i “Napred plave, idemo zajedno do medalje” na zidu podrške, gradonačelnik Janjić i pokrajinski sekretar Batez izrazili su uverenje da naša reprezentacija u gradu na Begeju počinje pohod na novu evropsku medalju. Gradonačelnik je rekao da je gradu Zrenjaninu pripala velika čast da bude domaćin ovako velikog takmičenja, ali da je to i značajna obaveza da sve tokom šampionata funkcioniše u najboljem redu.

– Ovo je najveće takmičenje koje će ove godine biti organizovano u Srbiji. Veliko mi je zadovoljstvo što smo uopšte imali priliku da se kandidujemo, da budemo u konkurenciji i da postanemo jedan od gradova domaćina ovog prvenstva. Naša reprezentacija igra u Zrenjaninu, mislim da je to sjajno, verujem da će hala biti puna, a naravno, za ovih sto dana, mora još puno toga da se uradi i pripremi, da bi sve proteklo kako treba – rekao je rgeadonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez sa zadovoljstvom je prihvatio poziv gradonačelnika Janjića da zajednički obeleže ovaj svečani trenutak.

– Posebno nam je drago što će Zrenjanin biti jedan od domaćina ovog velikog takmičenja, ovo je grad sporta, koji je dao veliki broj olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona i osvajača medalja. Kada je u pitanju košarka, bilo muška ili ženska, uvek su prisutne velike ambicije, a ovo prvenstvo je značajno i zbog toga što se dešava u predolimpijskoj godini. Poslednjih godina naša ženska košarka postigla je izvanredne rezultate i osvojene medalje obavezuju da i na sledećoj olimpijadi postignemo što bolji rezultat, tako da i ovo takmičenje dolazi u pravo vreme – istakao je Vladimir Batez.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh