I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Plivanje – zabava i zdravlje za vaše dete

Plivanje je jedina sportska aktivnost u koju je moguće uključiti dete već od najranije dobi.

Kretanje u vodi ima pozitivan efekat na dečji organizam u celosti, jer podstiče pravilan telesni rast i razvoj, razvija bazičnu motoriku te doprinosi razvoju kognitivnih i konativnih sposobnosti.

Plivanje se smatra jednim od najkompletnijih oblika vežbanja. Razvija mišiće celog tela, utiče pozitivno na disajni (respiratorni) i kardiovaskularni sistem tj. poboljšava rad pluća i srca.

PerSu marketi

Plivanje je gotovo jedina aktivnost za koju nema starosnog ograničenja i jedan od retkih sportova, koji ne predstavlja gotovo nikakav napor za ligamente, hrskavicu te se preporučuje ljudima svih uzrasta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sigurnost

Davljenje je drugi vodeći uzrok smrti ljudi uzrasta od 5 do 24 godine. Učeći svoje dete kako pravilno da pliva, ne samo da će postati bolji plivač nego će i steći vredno iskustvo i sigurnost u vodi. Takvo iskustvo uveliko smanjuje rizik od opasnosti, ako vaše dete slučajno padne u bazen, koji nije pod nadzorom ili u uslovima pojavljivanja jakih struja na moru ili reci.

Saveti za početnike

Od najranijeg detinjstva praktikujte druženje sa svojim detetom u vodi. Telesni kontakt roditelja i bebe u vodi deluje na dete umirujuće, sprečava strah i budi osećaj zadovoljstva. Tako se postiže i razvija detetovo poverenje prema vodi. Dete koje pliva ima bolji apetit i mirno spava. Od četvrte godine dete je potpuno spremno za organizovani rad u grupi.

Škola plivanja uključuje vežbe privikavanja na vodu, obuku neplivača te pravilno učenje tehnika plivanja. Već prepoznatljiv način rada sa decom i učenja plivanja kroz igru uz mnoštvo edukativnih rekvizita deci će školicu plivanja učiniti zabavnim. Maksimalno smanjite upotrebu pomagala, koja podstiču dečju pasivnost u vodi (šlaufi, gumeni rukavi …).

Umesto toga detetu dajte daščicu za plivanje, „zmijicu“ ili slično, što će ga podstaći da koristi i napreže mišiće, te istovremeno savladava ravnotežu. Izuzetno je povoljno za dečije zdravlje i imunitet da praktikujete plivanje i u zimskom periodu.

Škola plivanja Viktorija

Dva su kriterijuma za upis deteta u školu plivanja PK Viktorija: da je dete navršilo četiri godine i da je zrelo za samostalni ostanak bez roditelja u prostoru, gde se sprovodi program.

Stručni i uvek raspoloženi učitelji plivanja olakšaće prilagođavanje vašeg deteta. Program plivanja sprovodimo na Gradskom bazenu. Nakon što deca savladaju plivanje i steknu određenu izdržljivost, nastavljaju sa malo zahtevnijim programom. U programe plivanja upisujemo polaznike celu godinu.

Pripremila: Maja Ivković, trener plivanja

PLIVAČKI KLUB VIKTORIJA

Telefon: 061 2002 475.

Facebook stranica

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh