I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Škola plivanja u PK Viktorija – zabava i zdravlje za vaše dete

Plivanje se smatra jednim od najkompletnijih oblika vežbanja. Razvija mišiće celog tela, utiče pozitivno na disajni (respiratorni) i kardiovaskularni sistem tj. poboljšava rad pluća i srca.

Plivanje je gotovo jedina aktivnost za koju nema starosnog ograničenja i jedan od retkih sportova, koji ne predstavlja gotovo nikakav napor za ligamente, hrskavicu te se preporučuje ljudima svih uzrasta.

Plivanje je jedina sportska aktivnost u koju je moguće uključiti dete već od najranije dobi. Kretanje u vodi ima pozitivan efekat na dečji organizam u celosti, jer podstiče pravilan telesni rast i razvoj, razvija bazičnu motoriku te doprinosi razvoju kognitivnih i konativnih sposobnosti.

Fordomanija

Sigurnost

Davljenje je drugi vodeći uzrok smrti ljudi uzrasta od 5 do 24 godine. Učeći svoje dete kako pravilno da pliva, ne samo da će postati bolji plivač nego će i steći vredno iskustvo i sigurnost u vodi. Takvo iskustvo uveliko smanjuje rizik od opasnosti, ako vaše dete slučajno padne u bazen, koji nije pod nadzorom ili u uslovima pojavljivanja jakih struja na moru ili reci.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Saveti za početnike

Od najranijeg detinjstva praktikujte druženje sa svojim detetom u vodi. Telesni kontakt roditelja i bebe u vodi deluje na dete umirujuće, sprečava strah i budi osećaj zadovoljstva. Tako se postiže i razvija detetovo poverenje prema vodi. Dete koje pliva ima bolji apetit i mirno spava. Od četvrte godine dete je potpuno spremno za organizovani rad u grupi.

Škola plivanja uključuje vežbe privikavanja na vodu, obuku neplivača te pravilno učenje tehnika plivanja. Već prepoznatljiv način rada sa decom i učenja plivanja kroz igru uz mnoštvo edukativnih rekvizita deci će školicu plivanja učiniti zabavnim. Maksimalno smanjite upotrebu pomagala, koja podstiču dečju pasivnost u vodi (šlaufi, gumeni rukavi …).

Umesto toga detetu dajte daščicu za plivanje, „zmijicu“ ili slično, što će ga podstaći da koristi i napreže mišiće, te istovremeno savladava ravnotežu. Izuzetno je povoljno za dečije zdravlje i imunitet da praktikujete plivanje i u zimskom periodu.

Škola plivanja Viktorija

Dva su kriterijuma za upis deteta u školu plivanja PK Viktorija: da je dete navršilo četiri godine i da je zrelo za samostalni ostanak bez roditelja u prostoru, gde se sprovodi program.

Stručni i uvek raspoloženi učitelji plivanja olakšaće prilagođavanje vašeg deteta. Program plivanja sprovodimo na Gradskom bazenu. Nakon što deca savladaju plivanje i steknu određenu izdržljivost, nastavljaju sa malo zahtevnijim programom. U programe plivanja upisujemo polaznike celu godinu.

Pripremila: Maja Ivković, trener plivanja

PLIVAČKI KLUB VIKTORIJA

Telefon: 061 2002 475.

Facebook stranica

 

  • Divider

  • Divider
Na vrh