I love Zrenjanin

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Zrenjaninci uspešni na plivačkim maratonima na Savi i Bilećkom jezeru

Više od 70 plivača iz nekoliko zemalja takmičilo se na Prvom međunarodnom plivačkom maratonu, koji je održan na Bilećkom jezeru, a u okviru „Srbija Open Kupa“ u plivanju na otvorenim vodama.

PETRAŠ TREĆI NA BILEĆKOM JEZERU

U glavnoj trci na pet kilometara pobedu su odneli Tamaš Farkaš i Jelena Ječanski. Drugo mesto u glavnoj trci u muškoj konkurenciji je pripalo Barintu Sabu iz Mađarske, a treće Vladimiru Petrašu iz Zrenjanina.

U ženskoj konkurenciji druga do cilja u glavnoj trci doplivala je Jovana Ječanski iz Bečeja, a treća njena sugrađanka Reka Varga.

PerSu marketi

Pored Petraša, medalje po starosnim kategorijama su osvajali sledeći Zrenjaninci: zlato Dragan Mirkov i  zlato Slađana Gostojić takođe, zatim članovi KDMP Peskara Milan Milojević zlato i Srđan Stefanović zlato, Aleksandar Anđelić bronza i Špiro Jovović peto mesto.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Osim glavne trke,plivači suse danas takmičili i u trkama zadovoljstva i to na: 1.500 metara, 1.000 metara, 500, 300 i 50 metara. Učesnici trka zadovoljstva osim medalja i diploma nagrađeni su domaćim hercegovačkim proizvodima: pršutom, sirom i kajmakom.

Među brojnim posetiocima plivačkog maratona je bila i proslavljena srpska odbojkašica Tijana Bošković.

Organizatori Prvog međunarodnog plivačkog maratona bili su Opština Bileća i Zavičajni klub „Osvit“ iz Bileće.

MIRKOV TREĆI U BRČKOM

U Brčkom, na reci Savi, održana je plivačka trka na 2 km – 1km se plivao nizvodno, a 1km uzvodno. Iz PK Proleter, Dragan Mirkov je zauzeo 3. mesto generalno, a za KDM Peskara su nastupili Srđan Stefanović kao 1. u kategoriji i Aleksandar Anđelić kao 2. u kategoriji.

Trka na Savi: Dragan Mirkov treći u generalnom plasmanu

– Obe trke su bile odlično organizovane, uz veliko zalaganje organizatora – rekao je Aleksandar Anđelić, predsednik Kluba daljinsko – maratonskog plivanja Peskara.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh