I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Pilot rešeta mreže po Tirolu

Miroslav Rikanović,  nekadašnji napadač Mladosti iz Lukićeva i zrenjaninskog Banata, sa uspehom nosi dres austrijskog SPG Motz – Silz.

Miroslav Rikanović (14) je i ove jeseni bio najbolji strelac ekipe

Radi se o austrijskom četvrtoligašu, koji u tzv. Tirol – ligi predstavlja dva mesta, Motz i Silz, koja su udaljena oko 30 km od Inzbruka. 

Trener je takođe Zrenjaninac, Aleksandar Matić

I Taxi Zrenjanin

– Kuriozitet je da smo mi jedini seoski klub u toj ligi, dok ostale ekipe dolaze iz Inzbruka i okolnih gradića, koji imaju po 20 – 30 hiljada stanovnika. Zanimljivost je i to da klub predstavlja dva sela – jedne godine smo domaćinu u Mecu, a druge u Zilcu. Imamo čak pet momaka u startnoj postavi iz sela, koja predstavljamo, što je takođe neverovatan podatak za Tirol – ligu – kaže iskusni fudbaler Miroslav Rikanović, koji je poznat i po nadimku Pilot, koji je nasledio od oca.

Najbolji strelac ekipe

Stasiti napadač igra u Austriji poslednjih godinu i po dana. Prve sezone je bio najbolji strelac ekipe sa 17 postignutih golova, a protekle jeseni je takođe najbolji u ekipi sa 9 datih golova.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Trenutno smo 11. na tabeli od ukupno 16 ekipa, a ispadaju dve ekipe. Cilj je i ove sezone vezan za opstanak. Biće teško, ali verujem da ćemo ponovo stići do cilja. Liga je prilično izjednačena. Na kraju prošlog prvenstva, razlika između 8. mesta i poslednjeplasiranog tima je bila svega četiri boda.

Zrenjaninci u zagrljaju: Matić i Rikanović

Iako je letos prekomandovan iz napada u vezni red, golgeterski učinak nije izostao.

– Tokom cele karijere sam igrao isključivo u napadu, a od letos, prvi put u životu igram u veznom redu. Dobro sam se snašao i postižem isti broj golova.

Miroslav Rikanović nije jedini Srbin u SPG Motz – Silz.

– Ovde sam došao na preporuku našeg Zrenjaninca, trenera Aleksandra Matića. Sa mnom u ekipi je i njegov sin Igor Matić, a tu su i Nebojša Đukić iz Kikinde i Zoran Matić iz Pančeva. Aleksandar Matić je godinama u Austriji, gde je izgradio trenersko ime i ima veliko poštovanje. Od letos, pored aktivnog igranja, radim i kao njegov pomoćnik. Trudimo se da radimo profesionalno, iako je liga amaterska. Mislim da nam upravo taj rad donosi rezultat i na neki način kompenzuje nedostatak novca za kupovinu igrača.

Posle 18 godina profesionalnog igranja fudbala, Rikanović je nedavno okončao profesionalnu karijeru.

– Do sada je fudbal bio moj jedini posao, a od jesenas se to promenilo. Čovek koji finansira SPG Motz – Silz mi je ponudio posao električara u njegovoj fabrici. Prihvatio sam odmah ovu ponudu. Završio sam srednju elektoehničku školu u Zrenjaninu, ali se tim poslom nikada ranije nisam bavio. Polako se uhodavam – rekao je Rikanović na kraju razgovora.

Miroslav Rikanović je novogodišnje praznike proveo u Zrenjaninu

Karijera

1999 – 2003 Mladost Lukićevo

2003 – 2005 Mladost Apatin

2005 – 2007 Jedinstvo Ub

2007 – 2008 Zarja Lugansk (Ukrajina)

2008 – 2010 Borac Banja Luka

2010 – 2011 Radnički Sombor

2011 – 2012 Elbasan (Albanija)

2012 – 2013 Radnik Bijeljina

2013 – 2014 Banat Zrenjanin

trenutno SPG Motz – Silz (Austrija)

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh