I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Posle pet prestupa Ivana Španović stigla do bronze u Karlsrueu

 Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je treće mesto na mitingu u nemačkom Karlsrueu skokom od šest metara i 61 centimetra.

Foto: Ivana Španović/instagram

I pored toga što je Španovićeva imala samo jedan ispravan skok, trener Goran Obradović nije bio nimalo uznemiren i razočaran nastupom svoje pulenke.

– Letela je Ivana daleko večeras, ali nažalost sve su to skokovi bili sa minimalnim prestupom. Nije se najbolje snašla na podlozi od dasaka, ipak rezultat od 6,61 je sasvim solidan za početak sezone. Za tri dana nas očekuje takmičenje u Diseldorfu i nova prilika za još bolji rezultat – rekao je Obradović.

Fordomanija

POBEDA NEMICE MIHAMBO

Trijumfovala je Nemica Malaika Mihambo, koja je zabeležila skok od 6,72 metra, što je ujedno i vodeći rezultat na svetskim rang listama. Drugo mesto osvojila je njena zemljakinja Sostene Mogenara skokom od 6,70 metara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Najbolje skakačice u dalj imale su poteškoća na zaletištu u Karlsrueu, pa je tako olimpijska šampionka Tijana Bartoleta bila je daleko ispod svojih mogućnosti. Amerikanka je zabeležila skromnih 6,16 metara i zauzela je osmu poziciju.

Ivana Španović će nakon mitinga u Karlsrueu učestvovati i na mitinzima u Diseldorfu, Beogradu i Glazovu, što će joj biti priprema za Svetsko dvoransko prvenstvo koje je na programu početkom marta u Birmingemu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh