I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Ovako će izgledati Paraolimpijski centar na Zelenom polju

Radna grupa, na čelu sa pokrajinskom poslanicom Stojankom Lekić i članovima Gradskog veća, Zlatanom Ankić i Draganom Vujovićem, danas je u Gradskoj kući prezentovala projekat Paraolimpijskog centra, koji bi trebalo da bude izgrađen na prostoru gde se sada nalaze SRC „Partizan“ i Gradsko strelište, kao i na parceli koja se „naslanja“ na oba pomenuta objekta.

SRC Partizan - Copy

– Posle godinu i po dana rada smo stigli do tog projekta, koji dalje vodi u glavni projekat. Sredstava za glavni projekat, na žalost, još uvek nema. Finansijsku konstrukciju ćemo zaokružiti u sledećoj godini, verovatno kroz IPA fondove i kroz podršku republičkog Ministarstva za sport i Pokrajinskog sekretarijata za sport. Izgradnja će verovatno biti po fazama, jer je to objekat za koji je potebno od 7 – 10 miliona evra – rekla je Stojanka Lekić, čijim je ogromnim zalaganjem projekat od ideje stigao do ove faze. 

Objekat će obuhvatiti smeštajne kapacitete za 200 osoba sa invaliditetom, 2 košarkaška, 2 rukometna, 2 terena za fudbal 7 x 7. Takođe, tu će biti i strelište kao glavni objekat i jedna manja sala za stoni tenis i druge discipline. Planirana je i trim staza, prateći objekti, parking i zelene površine. Ukupna površina je 5 hektara.

PerSu marketi

Paraolimpijski centar konferencija

-Ovo je impresivno. Uzeti su u obzir svi parametri koji treba da se urade, a projekat je naišao na odličan prijem kod sportista u Paraolimpijskom komitetu. Sada treba raditi i dalje na ovom izuzetno dobro osmišljenom objektu, koji može jednog dana da primi sportiste iz celog sveta. Pritom, ovo je prvi objekat ovakve vrste u Srbiji – rekao je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kompletan objekat će moći da koristi opšta populacija, rekreativci, redovni sportisti i naravno, paraolimpijci.

-Projekat je izvanredan. Mi paraolimpijci smo u 2015. godini bili na 7 kampova, a od toga je 6 bilo u inostranstvu. Samo jedan kamp smo imali u Novom Sadu. Ukoliko projekat zaživi veliki broj međunarodnih manifestacija bi mogli da organizujemo u Zrenjaninu -rekao je Zlatko Kesler, selektor paraolimpijske reprezentacije Srbije u stonom tenisu i potpredsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, koji je inače i višestruki učesnik i osvajač medalja na EP, SP i Paraolimpijskim igrama.

Paraolimpijski konferencija

Podrška stiže i od lokalne samouprave.

– Lokalna samouprava je obezebedila prostor na SRC „Partizan“ , a naš cilj je da tu bude izgrađen objekat, koji će imati regionalni značaj. Imamo novu Kristalnu dvoranu, a sledeće godine je u planu rekonstrukcija „Medisona“. Nedostaje nam samo ovakav objekat, poput Paraolimpijskog centra. Pružićemo maksimalnu pomoć da ovaj projekat zaživi – istakao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina. 

 

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh