I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Pioniri i pionirke OK Proleter svake godine sve bolji

OK Proleter postoji 9 godina i svake godine beleži sve bolje rezultate sa mlađim kategorijama. Sa obe pionirske selekcije, ženskom i muškom, radi talentovani trener, Darko Jančić.

– Kada kažem kolegama iz drugih klubova da radim i sa muškom i sa ženskom selekcijom oni me odmah pitaju: „Kako izdržavaš?“. To se i ja ponekad zapitam… Treba izdržati sve njihove dečije bubice, period puberteta i odrastanja, ali nije mi prvi put da radim sa ekipama tih godina, pa sam već navikao. Mogu reći da je zanimljivo raditi sa ovim ekipama, jer nikada ih nemam ispod 14 na treningu. Milina je raditi sa toliko dece, koja žele da nauče da igraju odbojku. Ima talenata u obe selekcije, ali ne bih nikoga izdvajao. Najvažniji su timski rad i upornost. Pokušavam da im usadim u glave da samo tako mogu doći do nekog uspeha.

PerSu marketi

BUDUĆNOST OK PROLETER

Žensku ekipu čine: Tijana Eminovski, Anđela Vujačić, Andrea Nestorov, Marija Markov, Sara Labus, Ana Jovanov, Jana Jeličić, Nina Radišić, Vanja Tadić , Marina Protić, Nevena Kaluđerski, Ivana Rakić, Nina Rackov, Jelena Radovančev, Dejana Tegeltija, Miljana Jovanović, Nevena Lončarski, Snežana Jakovljević.

Za mušku ekipu nastupaju: Filip Popov, Kerčov Petar, Đorđe Ljujić, Ognjen Šuvački, Đorđe Šušić, Nikola Salapura, Dalibor Panjković, Bogdan Markov, Marko Aćimov, Igor Heslenji, Miloš Smiljanski, Stefan Nister, Ilija Krajnović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prošla godina je bila izuzetno uspešna za pionire?

– Što se tiče muške selekcije, mogu slobodno reći da je prethodna godina bila vrlo uspešna. Osvojili smo 3. mesto na prvenstvu Vojvodine i 4. mesto na prvenstvu Srbije, koje je održano u Zrenjaninu. Ovo je jedna sasvim nova selekcija dečaka rođenih 2002. i mlađe godište i ovo im je prva sezona takmičenja. Takmiče se u grupi A sa Klek Srbijašume, Hercegovinom iz R. Topolovca, Banatom iz Vršca i Kikindom. Trenutno su drugi u grupi, a ovaj vikend nam počinje i drugi deo prvenstva. Na dobrom smo putu da se i treću godinu za redom plasiramo u ¼ finale pionirskog prvenstva Vojvodine, jer po dve prvoplasirane ekipe idu dalje. Iskreno se nadam da će ponoviti uspeh prethodne dve generacije pionira -generacija 2.000. godine je bila šampion Vojvodine u sezoni 2015/2016, a 2001. godište je osvojilo 3. mesto na prvenstvu Vojvodine i 4. mesto na prvenstvu Srbije u sezoni 2016/2017.

Polako napreduje i selekcija pionirki?

– Devojčice su ove godine rekle da one žele da budu približno uspešne kao njihovi drugari iz muške slekecije. Ženska selekcija je 2017. godine napravila jedan lep uspeh, plasirala se među 24 najbolje pionirske ekipe u Vojvodini. Prvi deo prvenstva smo igrali u regionu Severni i Srednji Banat, sa ekipama Klek MD Zrenjanin, Bagljaš 023, Hercegovina iz R. Toplovca, Krajišnik, Ki 0230 iz Kikinde i Vojvoda Stepa. Nakon ligaškog dela, zauzeli smo 4. mesto, što je bio neki primarni cilj, koji sam zacrtao. Na finalnom turniru smo zauzeli 3. mesto, što nam je obezbedilo dalji plasman. U februaru i martu igraće na prvenstvu Vojvodine u grupi sa Rumom, Odbojkom 013 iz Pančeva, Štrand Volley – om iz Novog Sada i dve ekipe iz Sremske Mitrovice, Eaton Srem Tempom i Prvim Tempom. Prvu utakmicu igraju kod kuće sa ekipom Rume, prvog vikenda u februaru.

Odbojkaški klub Proleter je sa obe selekcije učestvovao na tradicionalnom Novogodišnjem međunarodnom turniru u Novom Sadu, gde su momci osvojili bronzanu medalju a devojke su završile na 9. mestu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh