I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

OI: Ivana Španović u finalu!

Atletičarka Ivana Španović skokom od 6.41m plasirala se u finale skoka u dalj na Olimpijskim igrama u Londonu.

U poslednjoj, trećoj seriji srpska atletičarka je imala svoj najbolji skok, što je na kraju bilo dovoljno za 11. mesto i plasman u finale kroz iglene uši.
Ivana je skočila za samo jedan centimetar više od Šutkove i King, koje su upisale skok od 6.40m, te za tri centimetra više od Sudarave. Finale je na programu u sutra od 21.05h.

U prvom pokušaju 22-godišnja Španovićeva prestupila je za devet centimetara, pa je imala još dve šanse da se plasira u finale. U drugoj seriji Ivana je skočila 6.21m, a u jednom trenutku je tim skokom delila 22. poziciju.
Međutim, u trećoj seriji naša atletičarka skočila je 6.41m, čime se probila na desetu poziciju. Do kraja takmičenja Ivanu je pretekla jedino Amerikanka Britni Ris skokom od 6.57m, pa je srpska atletičarka izborila plasman u finale.
Već u prvom pokušaju kvalifikacionu normu za finale (6.70m) preskočila je Šara Proktor iz SAD (6.83m), a posle nje to je učinila i Karin Mej Melis iz Turske (6.80m). Centimetar više od nje skočila je Amerikanka Dženej Deloa, a zatim je preko 6.70m išla i Ruskinja Jelena Sokolova (6.71).
One su jedine skočile više od kvalifikacione norme, a osim Španovićeve u finalu će se još naći Nastasija Mirončuk-Ivanova, Ljudmila Kolčanova, Britni Ris, Ineta Radevica, Ana Nazarova, Elojz Lesju i Veronika Šutkova.
Mauren Higa Mađi, olimpijska šampionka iz Pekinga, skočila je samo 6.37m i ostala je bez finala.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh