I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Održana Kajakaška regata za mlade – Beatrix Orban trostruka pobednica

Pred mnogobrojnim ljubiteljima sportova na vodi, ispred prostorija Kajak Kluba „Begej“ održana je osma po redu Kajakaška regata pod nazivom „Begej 2018“.

Ovogodišnja regata okupila je više od deset ekipa sa blizu 300 takmičarki i takmičara uzrasta od 9 do 15 godina, koji su zahvaljujući vrednom radu i trudu još jednom dokazal da ovaj sport i dalje ima lepu budućnost.

I Taxi Zrenjanin

Takmičenje je otvorila generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, koja se u svom pozdravnom govoru zahvalila zrenjaninskim kajakašima za učešće u manifestaciji „Sportsko leto – besplatno leto“ i čestitala im na dosadašnjim uspešnim rezultatima kojima su, kako je rekla, „učinili naš grad i sugrađane veoma ponosnim“.

Kajak Klub „Begej“ predstavljalo je 24 takmičara koji su osvojili šest medalja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Trostruka pobednica ovogodišnjeg takmičenja bila je Beatrix Orban, koja je u kategoriji K-1 500 za pionirke, sa Bojanom Kojčić u K-2 500 za pionirke i sa Vilmošem Kopijem u paru u memorijalnoj trci ovog takmičenje u MIX K-2 na 500 metara osvojila zlatne medalje.

Bronzane medalje osvojili su Vilmoš Kopi u K-1 500 za pionire, Bojana Kojčić i Ana Đumić u MK-2 na 500 metara u konkurenciji devojčica 2005. godište, kao i Maksimilijan Hamond i Žarko Petrov u MK-2 500 u konkurenciji dečaka 2007. godište.

Ostali zapaženi rezultati zrenjaninskih takmičara: Maksimilijan Hamond u MK-1 500 metara četvrto mesto, Bojana Kojčić u MK-1 devojčice četvrto mesto i Ana Đumić šesto mesto, Elena Trubajić u kategoriji devojčica MK-1 2008. godište četvrto mesto i Reka Seke sedmo mesto. U kategoriji MK-2 Elena i Reka su osvojile peto mesto.

Poslednja trka programa u kojoj su se takmičile žensko/muške posade, bila je posvećena dugogodišnjem sekretaru Kajak Kluba „Begej”, Jovici Manojloviću.

Kajakaška regata „Begej 2018“ održana je u okviru 33. manifestacije „Dani piva“, a podršku su pružili PerSu marketi.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh