I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Održana 6. Mini Olimpijada MNRO: „Uprkos svemu – dohvati život“

U godini proslave 40 godina Udruženja Suncokret, u subotu 7. septembra,  na Sportsko-rekreativnom centru „Partizan“ održana je 6. Mini Olimpijada Udruženja za pomoć mentalno – nedovoljno razvijenim osobama sa teritorije Vojvodine.

Učesnici 6. Mini olimpijade

Učesnici 6. Mini olimpijade

Učestvovale su ekipe iz osam gradova Vojvodine sa preko 150 takmičara, volontera i pratioca. Učesnici Mini Olimpijade „Uprkos svemu – dohvati život 2013“ iz Kule, Vrbasa, Srbobrana, Vršca, Pančeva, Feketića i Inđije i tri zrenjaninske ekipe (Udruženje „Suncokret“, škola „9. maj“ i ekipa Gerontološkog centra) odneli su pozitivne utiske sa ove jedinstvene manifestacije pokrajinskog nivoa.

Po prvi put na ovoj tradicionalnoj manifestaciji učestvovala su ekipe Inđije i Feketića. Organizator ove manifestacije je Udruženje za pomoć MNRO „Suncokret“ Grada Zrenjanina. Ova manifestacija za cilj ima da ukloni predrasude o ovoj populaciji, da afirmiše i ukaže na njihove mogućnosti i potrebe, a ne na njihove nedostatke.

I Taxi Zrenjanin

 

Zrenjaninske ekipe sa gradonacelnikom Bošnjakom i njegovim pomoćnikom Radišićem

Zrenjaninske ekipe sa gradonačelnikom Bošnjakom i njegovim pomoćnikom Radišićem

Takmičenje se odvijalo u 5 disciplina: rušenje čunjeva, bacanje kugle, trčanje, nadvlačenje konopa i dodavanje lopte preko glave. Tri najuspešnije ekipe dobile su pehare, a organizator je za sve učesnike obezbedio pehare, diplome, užinu, osveženje i majice. Značaj ove jedinstvene sportsko – rekreativne manifestacije čiji je naziv „Uprkos svemu – dohvati život 2013“ prepoznali su Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Zrenjanin, Crveni krst Zrenjanin, Ministarstvo rada i socijalne politike, Zdravstveni centar Zrenjanin, pekara Zlatni klas kao i Pokrajinski Savez za pomoć MNRO, Specijalna škola 9. maj, Javna ustanova Sportski objekti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pre početka 6. Mini Olimpijade prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji je i otvorio takmičenje i čestitao organizatori ovako značajan jubilej. Nakon toga svi učesnici olimpijade su se zajedno zagrejali uz korake koje su kreirale Danijela i Olivera. Veliki doprinos u pripremi i realizaciji ovog takmičenja, pored roditelja, imali su i brojni volonteri, kako iz Udruženja „Suncokret“ tako i iz zrenjaninskog udruženja „Inspiracija“.

Ekipa volontera i sudija na Mini olimpijadi

Ekipa volontera i sudija na Mini olimpijadi

Sudije na Mini Olimpijadi bili su: Borislav Nuhanović, Predrag Bokić i Simo Salapura. Iako rezultat nije u prvom planu, među ravnopravnim ekipama ipak su se za nijansu izdvojile sledeće ekipe u ukupnom plasmanu, kojima je lično gradonačelnik Ivan Bošnjak podelio pehare i diplome:

1. Inđija

2. Vrbas

3. Srbobran i Zrenjanin (Udruženje Suncokret) su podelili treće mesto, s tim što se domaćin odrekao pehara u korist ekipe iz Srbobrana.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh