I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Održana 6. Mini Olimpijada MNRO: „Uprkos svemu – dohvati život“

U godini proslave 40 godina Udruženja Suncokret, u subotu 7. septembra,  na Sportsko-rekreativnom centru „Partizan“ održana je 6. Mini Olimpijada Udruženja za pomoć mentalno – nedovoljno razvijenim osobama sa teritorije Vojvodine.

Učesnici 6. Mini olimpijade

Učesnici 6. Mini olimpijade

Učestvovale su ekipe iz osam gradova Vojvodine sa preko 150 takmičara, volontera i pratioca. Učesnici Mini Olimpijade „Uprkos svemu – dohvati život 2013“ iz Kule, Vrbasa, Srbobrana, Vršca, Pančeva, Feketića i Inđije i tri zrenjaninske ekipe (Udruženje „Suncokret“, škola „9. maj“ i ekipa Gerontološkog centra) odneli su pozitivne utiske sa ove jedinstvene manifestacije pokrajinskog nivoa.

Po prvi put na ovoj tradicionalnoj manifestaciji učestvovala su ekipe Inđije i Feketića. Organizator ove manifestacije je Udruženje za pomoć MNRO „Suncokret“ Grada Zrenjanina. Ova manifestacija za cilj ima da ukloni predrasude o ovoj populaciji, da afirmiše i ukaže na njihove mogućnosti i potrebe, a ne na njihove nedostatke.

PerSu marketi

 

Zrenjaninske ekipe sa gradonacelnikom Bošnjakom i njegovim pomoćnikom Radišićem

Zrenjaninske ekipe sa gradonačelnikom Bošnjakom i njegovim pomoćnikom Radišićem

Takmičenje se odvijalo u 5 disciplina: rušenje čunjeva, bacanje kugle, trčanje, nadvlačenje konopa i dodavanje lopte preko glave. Tri najuspešnije ekipe dobile su pehare, a organizator je za sve učesnike obezbedio pehare, diplome, užinu, osveženje i majice. Značaj ove jedinstvene sportsko – rekreativne manifestacije čiji je naziv „Uprkos svemu – dohvati život 2013“ prepoznali su Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Zrenjanin, Crveni krst Zrenjanin, Ministarstvo rada i socijalne politike, Zdravstveni centar Zrenjanin, pekara Zlatni klas kao i Pokrajinski Savez za pomoć MNRO, Specijalna škola 9. maj, Javna ustanova Sportski objekti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pre početka 6. Mini Olimpijade prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji je i otvorio takmičenje i čestitao organizatori ovako značajan jubilej. Nakon toga svi učesnici olimpijade su se zajedno zagrejali uz korake koje su kreirale Danijela i Olivera. Veliki doprinos u pripremi i realizaciji ovog takmičenja, pored roditelja, imali su i brojni volonteri, kako iz Udruženja „Suncokret“ tako i iz zrenjaninskog udruženja „Inspiracija“.

Ekipa volontera i sudija na Mini olimpijadi

Ekipa volontera i sudija na Mini olimpijadi

Sudije na Mini Olimpijadi bili su: Borislav Nuhanović, Predrag Bokić i Simo Salapura. Iako rezultat nije u prvom planu, među ravnopravnim ekipama ipak su se za nijansu izdvojile sledeće ekipe u ukupnom plasmanu, kojima je lično gradonačelnik Ivan Bošnjak podelio pehare i diplome:

1. Inđija

2. Vrbas

3. Srbobran i Zrenjanin (Udruženje Suncokret) su podelili treće mesto, s tim što se domaćin odrekao pehara u korist ekipe iz Srbobrana.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh