I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Održan prvi Sajam sporta u Zrenjaninu (15 FOTOGRAFIJA)

Prvog dana nove školske godine Zrenjanin je po prvi put bio domaćin „Zrenjaninskog sajma sporta“. 

Sportski klubovi sa teritorije grada predstavili su svoje programe, a sve u cilju što veće implementacije dece i omladine u sistem sporta.

– Veliko je zadovoljstvo sve vas videti ovde, u našoj renoviranoj hali “Medison”, zajedno sa ovoliko mladih sportista, zadovoljstvo je sigurno i vaše. Grad Zrenjanin ulaže mnogo u sport, neki predstavnici klubova se možda neće samnom složiti, ali sredstva ne ulažemo samo u stipendije sportista ili kotizacije, već želimo i da što kvalitenije razvijamo sportsku infrastrukturu. Podsetiću još jednom na četiri nove sportske sale otvorene prethodnih godina u našim selima, na renoviranje “Medisona”, završili smo u potpunosti “Kristalnu dvoranu”, a ove jeseni, u saradnji s Pokrajinskom vladom, krećemo i s rekonstrukcijom našeg gradskog stadiona, gde ćemo graditi novu atletsku stazu, osvetljenje koje nikada nije postojalo, renoviraćemo tribine i mislim da će stadion biti za ponos svima nama”, poručio je gradonačelnik na otvaranju sajma sporta – rekao je gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić.

PerSu marketi

Davor Štefanek na štandu Fakulteta za sport (konsultativni centar – Zrenjanin)

Mali sajam je održan u prelepoj atmosferi prepune dvorane „Medison“, a javnosti se predstavio veliki broj sportskih kolektiva iz Zrenjanina i okoline. Sve štandove je obišao predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Srećan sam što smo u Zrenjaninu, koji je poznat kao Grad sportova. Ovde su ponikli mnogi šampioni poput Branislava Simića, braće Grbić, Ivane Španović . I ja sam bio član Rvačkog kluba Proletera  i za ovaj grad i za ovu sportsku halu me vežu najlepše uspomene. Sportski savez Srbije maksimalno pomaže granske i gradske saveze kako bi zajedničkim snagama sport digli na viši nivo. Bitno je da se ulaže i u školski sport iz koga su svi vrhunski sportisti i krenuli. Tako sam počeo da se bavim rvanjem u svojoj osnovnoj školi. Ovde smo da najmlađima budemo uzor i podrška, jer svi oni sanjaju da budu Vanja Udovičić, Viktor Nemeš, Ivana Španović, Novak Đoković – istakao je Davor Štefanek.

Najzanimljivi deo ovog svojevrsnog spektakla činili su upravo oni za koje je on i namenjen, devojčice i dečaci koji se bave sportom. Posetiocima u dvorani, od kojih su najveći deo činili upravo njihovi vršnjaci, ali i roditelji, pokazali su deo od onoga što uče u svojim sportskim kolektivima i još jednom potvrdili da je to vreme potrošeno na pravi način.


– Ovde je većina naših olimpijaca, sportskih radnika grada, tu su predsednici nacionalnih granskih sportskih saveza, nekadašnji vrhunski sportisti, a poseban značaj ovom događaju dali su i brojni gosti, iskazavši time i poštovanje Zrenjaninu kao gradu sportova i dobrom organizatoru vrhunskih sportskih takmičenja. Cilj ovog sajma je postignut, a to je da promovišemo ono što Zrenjanin ima u oblasti sporta i fizičke kulture, njegove sportske kapacitete i potencijale, mogućnosti za bavljenje sportom – rekao je pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura.

Svečanom otvaranju Sajma sporta pored predsednika SSS Davora Štefaneka prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan, kao i olimpijci iz Zrenjanina, Momir Rnić, Branislav Simić, Miroslava Najdanovski i Vladimir Grbić.

Okupljeni na sajmu iskoristili su priliku da se fotografišu sa proslavljenim sportistima, te da se oporobaju u nekima od sportova koji su danas predstavljeni.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh