I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Novi veliki uspeh : Nemački ovčar Puky prvi u Srbiji

Proteklog vikenda u Rumi, održano je državno prvenstvo za nemačke ovčare.

Dunja-ostojin-nemacki-ovcar-odgajivacnica

– Ovo je najveći i naznačajniji događaj u Srbiji, kada je u pitanju „naša rasa“, započela je Dunja Ostojin, zrenjaninka inače vlasnica uspešne i često nagrađivane odgajivačnice ove rase koja nosi naziv „Tigback Hof“.

Od ukupno 108 izvedenih pasa na izložbi koju je sudio svetski priznat sudija iz Nemačke, Norbert Wetlaufer, Dunjin pas Puky Tigback Hof osvojio je prvu nagradu i na taj način postao i mladi prvak države.

Fordomanija

 

Ipak ono što je bitnije je dobijanje nagrade za kompletnu odgajivačku grupu, jer je to ono što predstavlja najveći uspeh svakog odgajivača, objasnila je Dunja Ostojin, nastaviviši :

– Lepo je kada uživaš tu privilegiju da radiš ono što voliš, a još lepše kada za to dobiješ i priznanje. Proglašenje moje odgajivačnice za najbolju u 2014. je ogroman uspeh, a veliku zahvalnost dugujem kompletnom mom timu koji je na tome vredno radio. Ipak, najveću zahvalnost dugujem svoj ocu Darku koji je moja bezuslovna podrška od početka karijere.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

On0 što nas je zanimalo jesu i kriterijumi po kojima se određuje koji je pas zaslužio da ponese prvu nagradu.

Nemacki ovcari - odgajivacnica

– Izložbe pasa su manifestacije na kojima se na osnovu skladnosti građe i karakteristika pasa sprovodi takmičenje u lepoti. Kada uspete da napravite sjajan kompromis između tih stvari, osvajate prvo mesto, zvuči jednostavno, zar ne ? – kroz smeh objašnjava naša sagovornica.

Podsećanja radi, ova mlada zrenjanika, je pre dve godine postigla takođe postigla veliki uspeh, kada je njen pas Spira, rase nemački ovčar proglašen za šestog psa na svetu.

Što se tiče budućih planova, Ostojin nam je nagovestila da do kraja godine planira da dobije licencu kinološkog sudije i na taj način uđe u istoriju najmlađe osobe sa pomenutim zvanjem.

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh