I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Sport

Četvrti turnir beach – volley lige 2019 za vikend na Peskari

Četvrti turnir Banka Poštanska štedionica beach – volley lige 2019. odigraće se od petka do nedelje, 12 – 14. jula u Zrenjaninu, odnosno na terenima za odbojku na pesku na kupalištu Peskara.

Detalj sa prošlogodišnjeg turnira na Peskari

Sportski tereni na gradskom kupalištu “Peskara” ugostiće predstojećeg vikenda najbolje srpske odbojkaše na pesku, a Grad Zrenjanin i ove godine, već tradicionalno, domaćin je četvrtog po redu od ukupno sedam turnira državnog prvenstva, “Bič-volej lige Srbije 2019”. Ovo je šesta sezona u kojoj je naš grad domaćin jednog od turnira, a po treći put održaće se na novim terenima na Peskari, namenski izgrađenim upravo za odbojku na pesku.

I Taxi Zrenjanin

Turnir su danas najavili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković i predsednik Komisije za odbojku na pesku Odbojkaškog saveza Srbije Siniša Antonić. Pomoćnik gradonačelnika rekao je da predstoji još jedno značajno sportsko takmičenje u našem gradu, a u pitanju je šesto izdanje nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku.

– Leto je period u kom organizujemo neke aktivnosti prilagođene i vremenskim uslovima i boravku pored vode, otvorili smo sezonu “Besplatnim sportskim letom”, u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina i Javnom ustanovom “Sportski objekti”, aktuelan je bič-volej, a u pregovorima smo sa Veslačkim savezom Srbije, oko organizovanja jednog kola veslačke regate za kadete i juniore, koje bi takođe trebalo da se održi na gradskom kupalištu, 10. avgusta – kazao je Salapura i dodao da sve ove aktivnosti proizilaze iz ideje da gradnjom sportskih terena, pre tri godine, Peskara bude što atraktivnija letnja lokacija, da se što bolje promovišu njeni potencijali i privuče što više naših sugrađana.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Vukosava Đapić Atanacković, Simo Salapura i Siniša Antonić

– Stvorili smo mogućnosti ne samo za bavljenje odbojkom na pesku, već i za igranje fudbala, rukometa, veslanje, naravno plivanje i opredeljenje Grada Zrenjanina jeste da se u ovaj prostor i njegovu infrastrukturu i dalje ulaže – istakao je Salapura i pozvao sugrađane da predstojećeg vikenda dođu na Peskaru i pozdrave najbolje srpske odbojkaše na pesku.

TROJE IZ KLEKA

Siniša Antonić pohvalio je Grad Zrenjanin za organizaciju ovog takmičenja u svim prethodnim sezonama i izrazio uverenje da će tako biti i ove godine.

– U prilici sam da učestvujem u pripremi svih turnira u Srbiji i s pravom mogu da kažem da je Zrenjanin značajno doprineo popularizaciji ovog sporta. Sutra u Antaliji, u Turskoj, počinje Evropsko prvenstvo za igrače do 22 godine i od četvoro naših igrača – nastupiće po jedan muški i ženski par – troje je iz Zrenjanina, odnosno Kleka. Mislim da organizacijom ovakvih turnira, kao što je i predstojeći na Peskari, dobijamo polako to što smo hteli, da imamo sve više igrača sa ovih prostora koji će uspešno igrati odbojku na pesku – naveo je Antonić.

PRIJAVLJENO 26 MUŠKIH I 10 ŽENSKIH EKIPA

Za turnir je prijavljeno 26 muških i 10 ženskih ekipa, što nije konačan broj, jer je prijavljivanje moguće danas, do kraja dana. U petak su na programu kvalifikacioni mečevi, koji počinju od 10 časova, u popodnevnim časovima počinje glavni žreb i on se igra do nedelje popodne, kada su rezervisani termini za polufinala, finala i borbe za treće mesto. Žensko finale najavljeno je toga dana za 15.30 časova, a muško sat kasnije.

U organizaciju takmičenja uključio se i Sportski savez grada, a Vukosava Đapić Atanacković pozvala je sugrađane da dođu, navijaju i otkriju sve čari ovog atraktivnog sporta.

Podsećamo, prošlogodišnje izdanje turnira na Peskari okupilo je 42 ekipe – 26 u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. U konkurenciji muških ekipa pobedili su Đorđe Klašnić i Marko Plavšić, dok je najuspešniji ženski par bio Gorana Mrđan / Aleksandra Aleksić.

Ovogodišnji šampionat Srbije počeo je 14. juna u Loznici, a do sada su odigrani i turniri u Paraćinu i Velikom Gradištu. Posle Zrenjanina, letnji odbojkaški karavan seli se u Bač (26-28. jul) i Beograd (8-10. avgust), da bi u Somboru, od 15. do 17. avgusta, bio odigran završni, finalni turnir ovogodišnjeg takmičenja zvanično nazvanog “Banka Poštanska štedionica liga u odbojci na pesku”.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh