I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Prvenstvo Srbije u bič – voleju ponovo na Peskari

Zrenjanin će od petka do nedelje ponovo biti domaćin prvenstva Srbije u bič – voleju, a takmičenje će biti održano na terenima za odbojku na pesku, koji se nalaze na izletištu Peskara.

Detalj sa prošlogodišnjeg takmičenja u bič – voleju na Peskari

Tim povodom danas je održana konferencija za medije u Gradskoj kući, a takmičenje su najavili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koordinator Odbojkaškog saveza Srbije za odbojku na pesku Siniša Antonić i Rajko Petrović, predsednik Sportskog saveza grada Zrenjanina.

– Ovo je peto po redu takmičenje u našem gradu, a drugi put će biti održano na Peskari. Godinama unazad se trudimo da u Zrenjaninu organizujemo zanimljive i lepe sadržaje, atraktivne manifestacije i sportska takmičenja. Ovo je jedno od njih i to na na našem gradskom kupalištu, koje je dodatno prošireno i na kome su unapređeni uslovi za bavljenje sportom. Obezbedili smo dodatne sadržaje i za kupače i sve to zajedno predivan ambijent – istakao je Simo Salapura.

PerSu marketi

Ove godine je prijavljen i najveći broj učesnika – 26 muških i 16 ženskih ekipa. 

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Siniša Antonić je istakao da će među ekipama biti i jedna ženska ekipa iz Bugarske, čime je turnir dobio međunarodni karakter. Rajko Petrović je naglasio da je Sportski savez grada Zrenjanina zajedno sa Odbojkaškim klubom Klek – Srbijašume, već petu godinu organizator turnira.

 

– Pre dve sezone ovo prvenstvo je bilo u centru grada, zatim na “Prevlaci”, a sada, drugu godinu zaredom odbojka na pesku se dešava na Peskari. To je po meni i najbolja lokacija za ovaj sport. Posebno sada kada je proširena plaža, a lokalna samouprava se angažovala da ukupna infrastruktura bude u funkciji bič – voleja.

Na takmičenju će nastupiti i nekoliko parova iz Zrenjanina, a u glavnom žrebu će se naći dva para: Strahinja Šimon/Mateja Petrović i Rada Perović/Ana Pejčić.

Takmičenje počinje u petak u 11 časova i trajaće do večernjih sati, ceo dan se igra i u subotu i nedelju, a finalni mečevi su u nedelju oko 16 časova.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh