I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Od Hendikepa do hepienda

U Zrenjaninu je održano 6. Otvoreno prvenstvo Srbije za osobe sa smetnjama u razvoju od „Hendikepa do hepienda“.

ucesnici takmicenja sa sudijama i volonterima

Deca i mladi sa smetnjama u razvoju, koji su minulog vikenda u Zrenjaninu učestvovali su na jedinstvenoj revijalno -takmičarskoj manifestaciji „Od hendikepa do hepienda 2014“, pravi su primer za životni moto „Sve se može kad se hoće“ i potvrda da se istrajnošću i zalaganjem mogu ostvariti snovi.

Peto po redu Otvoreno prvenstve Srbije za osobe sa smetnjama u razvoju okupilo je trideset sportista sa invaliditetom iz više gradova Srbije i Bosne i Hercegovine. Učesnici ove manifestacije, koja je po svom karakteru pre sve humana, pokazali su svoje znanje i veliku želju za uspehom u disciplinama kate i prikaz tehnike. Visok nivo svesti o društvenoj odgovornosti i želju da pomognu ovo takmičenje iskazali su pre svih Kompanija NIS kao generalni pokrovitelj u okviru programa „Zajednici zajedno“, zatim Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Kompanija „Dijamant“, kao i rukovodstvo Nove medicinske škole.

I Taxi Zrenjanin

Takmičenje je u ime gradonačelnika Zrenjanina, Čede Janjića, otvorila članica Gradskog veća zadužena za resor sporta i omladine  Zlatana Ankić, koja je istakla da je upravo slogan takmičenja „Od hendikepa do hepienda„ potpuno zaokružio značaj i cilj ove jedinstvene manifestacije na ovim prostorima. Nakon intoniranja nacionalne himne u izvođenju učenice Marije Aleksić, u revijalnom delu tamičenja, publici se prvo korisnici iz Dnevnog centra za osobe sa posebnim potrebama „Alternativa“ sa njihovim fizioterapeutom Draganom Kapisodom i volonterima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Posebnu podršku sportisti su imali od kompletnog tima i stručnog štaba Ženskog odbojkaškog kluba „Klek“. Pre samog nadmetanja šef stručnog štaba ŽOK „Klek“ Nikola Doroškov uručio je zastavicu kluba kapitenu zrenjaninskih karatista, Igoru Tomiću, i pozvao sve sportiste da budu počasni gosti u ligaškom odbojkaškom takmičenju kada ekipa Kleka bude domaćin.

Rezultat je u drugom planu, ali ipak ćemo istaći osvajače medalja:

Prva mesta osvojili su: Zlata Bogavac, Mikloš Mezei, Nemanja Toškov, Miloš Dimić, Dragana Stankov, Edis Kasumović, Dragana Stankov, Stevica Stajić, Mihajlo Stanojević, Imre Lakatoš.

Druga mesta pripala su: Igoru Tomiću, Stefanu Stankoviću, Svetlani Radosavljev, Dragani Stanojević, Stevici Vuković.

Bronzane medalje osvojili su: Vasilije Turčinović, Ivan Fodor, Željko Gagić, Luka Jelić, Branka Zvekan, Boba Pinter, Nenad Stanojević.

Organizatori ove manifestacije bio je Karate klub Zrenjanin, a u suorganizaciji sa Karate Savezom Vojvodine i Karate Federacijom Srbije. Sudijski panel činili su Srđan Lagundžija, vrhovni sudija takmičenja, Nikola Škorić, Marija Topić, , Jaša Grujin i Milan Kordin, a medicinski nadzor vršila je doktorka Stanislava Matejin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh