I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Sport

Novi balkanski rekord u pauerliftingu

Balkansko prvenstvo u pauerliftingu održano je 28. maja u Smederevu. Zrenjaninka, državna rekorderka, Aleksandra Aranitović, uspešno je predstavljala klub “Steffani”.

seka

Takmičilo se ukupno 80 takmičara kako iz Srbije i iz okolnih zemalja, Grčke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore… Aleksandra je nastupala u kategoriji do 52 kg. Ostvarila je rezultat 302,5kg u totalu (čučanj, benč press i vučenje) što je novi balkanski rekord . Ovo je ujedno i njen najbolji rezultat do sada. Takođe, oborila je svoj prethodni državni rekord, koji je postavila pre godinu dana.

seka 2

I Taxi Zrenjanin

Slede joj Evropsko i Svetsko prvenstvo do kraja ove godine, naravno ako finansije dozvole.

Aleksandra Aranitović sa Miodragom Gligićem

Aleksandra Aranitović sa Miodragom Gligićem

Aleksandra Aranitović

– Za Balkansko prvenstvo naporno sam se spremala mesec i po dana, jer nisam imala previše vremena. Treniram u klubu Steffani po dva sata dnevno, posle 4 treninga napravim pauzu jedan dan. Miodrag Gligić, predsednik kluba, dosta mi pomaže oko treniranja i daje mi savete od početka mog bavljenja ovim sportom. Medalja sa Balkanskog prvenstva mi je najznačanija do sad. Ovo je prvo međunarodno takmičenje na kojem sam nastupila i veoma sam zadovoljna postignutim rezultatom, jer sam u svojoj kategoriji do 52 kg napravila dosta veliku razliku u odnosu na druge takmičarke i postavila novi lični rekord. Imam predispoziciju za veća takmičenja i nadam se da ću ispuniti sva očekivanja na Evropskom takmičenju koje sledi – rekla je Aleksandra Aranitović za Ilovezrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh