I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Nordijsko hodanje po ravnom Banatu

Udruženje Slovenaca u Zrenjaninu „Planika“ organizovalo je na Babatovu kod Elemira, po šesti put, takmičenje u nordijskom hodanju. Učestvovala su udruženja Slovenaca iz Beograda i cele Vojvodine. Na druženje je došlo 90 članova, a takmičilo se ukupno njih 60, od najmlađih do najstarijih.

 Nordijska hoja 4

I ekipno mesto – Društvo slovenaca „Triglav“ iz Subotice

II ekipno mesto – Društvo slovenaca „Planika“ iz Zrenjanina

Fordomanija

III ekipno mesto – Društvo slovenaca „Kredarica“ iz Novog Sada

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nordijska hoja - start

U kategoriji dece najbolji su bili: 1.Močnik Dušan 2. Matijević Nikola 3. Aćin Jasmina / Lucić Teodora

Nordijska hoja 2

Kod odraslih najbrže na cilj su stigli: 1. Siniša Močnik 2. Vladimir Lucić  3.Tijana Bekić 

Nordijska hoja 3

Najmlađi učesnik je bio Lav Cvetković, a  najstariji Nuška Gadre

Nordijska hoja 1

Organizator takmičenja je bilo Društvo Slovenaca „Planika“ na čelu sa predsednicom Martinom Drčom i Dejanom Bekićem, koji vodi sportsku sekciju Udruženja.

– Nordijsko hodanje ima tradiciju u Sloveniji, pa smo hteli deo te tradicije da „preselimo“ sa Alpa u banatsku ravnicu – kaže Martina Drča i dodaje da je ovo jedino takmičenje u nordijskom hodanju u celoj Srbiji.

Najboljim učesnicima pehare je podelio Milan Predan ispred ambasade Republike Slovenije u Beogradu. Takmičenju je prisustvovao i predsednik Nacionalnog saveta Slovenaca u Srbiji, Željko Kljun:

– U ovim teškim vremenima retko imamo priliku da se sretnemo u većem broju. Ovo takmičenje je bila lepa prilika da se družimo. Udruženje Slovenaca u Zrenjaninu je veoma aktivno i ja im čestitam na dosadašnjem radu, a posebno na ažurnosti što se tiče upisa članstva u posebne biračke spiskove – rekao je Kljun.

NORDIJSKO HODANJE je oblik hodanja uz korišćenje štapova. Iako sve izgleda prilično jednostavno , ovaj način aktivnosti je izuzetno efektan za zdravlje osoba koje se njime bave ili za povećanje utreniranosti sportista, pod uslovom da se izvodi pravilnom tehnikom. Uz upotrebu minimalne količine sportske opreme, obično hodanje se pretvara u izuzetno efektan trening za celo telo.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh