I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • agencija dane
Sport

Noć kada su Bodiroga i drugovi porazili Dream – team (VIDEO)

Na današnji dan pre 16 godina selekcija Jugoslavije pobedila je Sjedinjene Američke Države u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Indijanapolisu.

U toj zlatnoj reprezentaciji su bila i dvojica Zrenjaninaca – Dejan Bodiroga (jedan od najzaslužnijih za pobedu) i Žarko Čabarkapa.

SP Indijanapolis, četvrtina finala:

Jugoslavija – SAD 81:78 (20:20, 20:16, 12:22, 29:20)
gledalaca: 5362

Fordomanija

Jugoslavija: Bodiroga 9p, Koturović 3p i 4sk, Stojaković 20p, Jarić 7p, Divac 16p i 11sk, Vujanić 5p, Tomašević 6p, Gurović 15p. Čabarkapa, Rakočević, Radmanović i Drobnjak nisu igrali.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

SAD: Finli 12p, B. Dejvis 8p, A. Miler 19p, Dž. O’Nil 8p, A. Dejvis 4p, Pirs 19p, R. Miler 8p, Valas 09, Brend 0p. Šon Merion, Džejson Vilijams i Ref Lafrenc nisu igrali.

Ekipa predvođena selektorom Svetislavom Pešićem u meču za polufinale pobedila je čuveni „Drim tim“ sa 81:78 i to u njihovom dvorištu, pred njihovom publikom.

Duel dve reprezentacije po mnogome ostaće upamćen, bilo to da su Gurovićeve trojke, potezi Vlada Divca, Jarićeva završnica ili čuveno Bodirogino brisanje peškirom Redžija Milera.

Tokom celog meča dve ekipe bile su veoma ujednačenje, međutim tokom trećeg perioda igre SAD je uspeo da preokrene utakmicu i povede. Nakon toga usledila je „rapsodija“ u poslednjoj deonici, Jugoslavija postiže čak 29 poena za deset minuta i ruši „Drim tim“.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Peđa Stojaković sa 20 poena, a izdvajaju se partije i Milana Gurovića (15p, 4/6 za tri), Vlada Divca (16p i 11sk), dok Dejan Bodiroga nije imao najbolji dan (9p, 1/7 iz igre, 7/8 bacanja).

U ekipi SAD prednjačili su Andre Miler i Pol Pirs sa po 19 poena, dok je dvocifren još bio Majkl Finli sa 12 poena.

Jugoslavija je kasnije osvojila zlato u Indijanapolisu pobedivši u finalu Argentinu posle produžetaka.

  • Divider

  • Divider
Na vrh