I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Nikola Grbić napušta italijansku odbojku

Dileme više nema, Nikola Grbić je novi tehničar Zenita iz Kazanja! Jedan od najboljih odbojkaša sveta svih vremena, potpisao je ugovor sa slavnim klubom, bivšim dvostrukim prvakom Evrope, koji i ove sezone ima najviše ambicije.

Nikola Grbic

Nikola bi već sutra trebalo da krene put Kazanja, gde će ostati do kraja sezone. Sve se odigralo brzo, jer se nedavno na treningu povredio Lukaš Žigadlo, pa su Rusi morali munjevito da reaguju. Drugi dizač Kobzar, ima samo 21 godinu i ne baš toliko kvaliteta i iskustva, pa je krenula potraga za novim dizačem. U opciji je bio i legendarni Amerikanac Loj Bol, koji je u „sportskoj penziji” već godinu i po dana, ali je na kraju izbor pao na Nikolu Grbića!

– Brzina „operacije” je bila primarna. Morali su ekspresno da odreaguju. Čuli su se sa mnom, sa ljudima iz Kunea, dogovorili smo se i mislim da su sve tri strane zadovoljne. Tek sada polako počinjem da bivam svestan, da ću ovu sezonu igrati u Rusiji – kaže mlađi od braće Grbić.

PerSu marketi

A inostrana karijera bila mu je vezana isključivo za Italiju. Čak 19 sezona menjao je dresove slavnih klubova; Gabeke, Katanije, Alpitura, Sislija, Asistela, Kopre, Trentina i Kunea. Živeo je u Montikjariju, na Siciliji, u Milanu, Pjaćenci, do skoro i na krajnjem severu, gde će mu ostati porodica. Fizička priprema Nikole Grbića nikad nije bila sporna, uslovi koje je mogao da ponudi Zenit, takođe su fenomenalni, a kada su ambicije „obe strane” u pitanju, tu tek nema dileme.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Kada me je pozvao moj novi trener Vladimir Alekno i pitao da li još imam motiva, odgovorio sam mu: „Vlado, igram da pobedim, ili ne igram uopšte, ne zanima me samo da učestvujem!” Stvarno je tako, uvek sam želeo da igram u klubovima koji žele da osvajaju trofeje, tako smo se pronašli Zenit i ja i kada su ambicije u pitanju. Ponavljam, siguran sam da će ovo biti samo plus za mene, a možda mi i produži karijeru – zaključio je Nikola Grbić, koji u ovom trenutku očigledno ne razmišlja da „okači patike o klin”.

A karijera mu je bila impresivna. Osvojio je u Italiji, ali i sa reprezentacijom valjda sve što se moglo osvojiti. Zato će u Zenitu da doživi – Zenit!

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh