I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Sportskom duhu korona ne može ništa – treninzi strelaca u dvorištu

Korona virus, poslednjih mesec dana sigurno najspominjanija reč na svetu, odnosno pandemija zlokobnog virusa poremetila je sve oblasti života pa tako i sportiste.

Na prste jedne ruke mogu se nabrojati zemlje u kojima se mestimično održavaju takmičenja u sportu. Svi drugi prešli su na treniranja kod kuće, samostalno ili uz „online“ pomoć i asistenciju trenera ili već na neki drugi način održavanja forme. Takve smo primere zabeležili sa karatistima, džudistima, plivačima koji rade na suvom i mnogim drugima.

plivači „Proletera“ na „suvom“ sa trenerom Jocićem

PerSu marketi

STRELCI  U DOBA KORONE

Strelci zrenjaninske SD „Bečkerek 1825“ takođe zbog pandemije nemaju ni takmičenja ni treninge koji su se odvijali u zatvorenom prostoru. Sezona najvažnijih pokrajinskih i republičkih  takmičenja trebala su da budu održana upravo u periodu kad je pandemija zahvatila ovaj deo sveta – kaže Dragan Grozdanov trener SD „Bečkerek 1825.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Marija Pajčić i Una Bjekić članice SD „Bečkerek 1825“ sada ovako treniraju

Iz razloga da najbolji strelci takmičari ovog kluba ne bi ispali iz forme i ritma treninga svako od njih ponaosob je dobio zadatke kako i šta  trenirati u kućnim uslovima.

Neki od njih imaju čak i prikladan prostor od 10m2, drugi nemaju. Streljaštvo je na sreću  sport koji može da se trenira i u kućnim uslovima, a ova situacija nas je naterala da to isprobamo u praksi – kaže Grozdanov.

Moji puleni i ja smo stalno u kontaktu, obaveštavaju me o rezultatima i problemima, ja im sa druge strane pomažem da sve to otklone i nastave sa relativno dobrim treninzima.

Dunja Martinov

Naravno da ništa ne može da zameni uslove koje imamo na „normalnim“ treninzima na strelištu gde su pod mojim nadzorom ali važno je da takmičari ne izgube formu koju su sticali godinama. Nadamo se kao i svi sportisti da će pandemija brzo proći  i da će u najkraćen roku tada i početi sva prvenstva.  Zbog toga radimo kako najbolje možemo kako bi zadržali takmičarski nivo kojeg držimo decenijama unazad. Čak se rodila ideja da organizujemo interna i međuklupska takmičenja, još samo da nađemo efikasan način kontrole rezultata – pola u šali pola zaozbiljno kaže Grozdanov pokazujući kako sportski duh teško bilo šta može da poremeti.

 

Sportski pozdrav  uz poruku ostanite u kućama – zaključio je ovaj intervju naš sagovornik Dragan Grozdanov.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh