I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Najmodernija streljačka oprema za nove pobede „Olimpa“

Povodom međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obeležava u nedelju, 3. decembra, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Streljački klub osoba s invaliditetom “Olimp”.

Ovom klubu u kom trenira i olimpijski šampion Laslo Šuranji uručena je donaciju – elektronska meta sa pripadajućim softverom. Ovo će se omogućiti unapređenje trenažnog procesa i bolje pripreme za međunarodne takmičarske nastupe kako  Šuranjiju tako i ostalim strelcima.

SKOSI “Olimp” jedan je od šest gradskih klubova, članica Sportskog saveza, koji okupljaju sportiste s invaliditetom. Istaknute rezultate postižu i Stonoteniski klub invalida “K2”, Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama “Hendi sport”, sportski klubovi gluvih “Zvezda” i “Banat” i Streličarski klub „Zrenjanin“.  SKOSI “Olimp” okuplja i strelce iz redovne populacije, a organizuje i obuke za učenike OŠ “Petar Petrović Njegoš”

I Taxi Zrenjanin

 

Gradonačelnik Janjić je naglasio je da lokalna samouprava pridaje posebnu pažnju osobama s invaliditetom, a da mu je čast što u gradu ima i takvih sportista, kakav je Šuranji ili stonoteniseri kluba “K2”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Najpozvaniji da oceni novu elektronsku metu sigurno je olimpijski šampion u streljaštvu sa paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru, Laslo Šuranji, koji se u zrenjaninskom klubu priprema za naredne nastupe.
– Bilo nam je potrebno da kupimo ovakvu metu, da treniramo u uslovima u kojima se i takmičimo. Streljaštvo je napredovalo do skoro nemogućih visina, rezultati su gotovo dostigli maksimum, koji će se teško prevazići i sve to moramo da pratimo, između ostalog i kroz nabavku opreme, oružja, municije. Sledeće veliko takmičenje očekuje nas u maju naredne godine, i pripremamo se za to svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji” – rekao  je Šuranji.

– Ovo je za nas značajno, pošto nam elektronska meta omogućava adekvatne pripreme za velika takmičenja i olakšaće nam dalji rad i treninge, a nadamo se i doneti uspešne rezultate. Sada naši strelci mogu da treniraju na metama i opremi koja će biti i na svetskim, evropskim i olimpijskim takmičenjima. Naredne godine je svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, Laslo Šuranji nam je siguran putnik, a nadamo se da će bar još jedan naš takmičar ispuniti normu za to takmičenje” – rekao je predsednik ovog kluba Zoran Šipka.

 

 

Međunarodni dan posvećen osobama sa invaliditetom, 3. decembar, ustanovljen je 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju da obeležavaju taj dan s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu. Procenjuje se  da takve osobe, s različitim vrstama invaliditeta, čine  oko 10 odsto svetske populacije.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh