I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Na aerodromu Ečka jubilarno 60. Državno prvenstvo u jedriličarstvu

Jubilarno, 60. državno prvenstvo u vazduhoplovnom jedriličarstvu, održaće se od 11 – 26. jula na aerodromu „Ečka“ kod Zrenjanina. Organizatori su Vazduhoplovni savez Srbije i Aero klub „Zrenjanin“ iz Zrenjanina. Očekuje se dolazak blizu 20 učesnika i nekoliko takmičara iz inostranstva.

jedrilice 3

– Nadamo se da će nas vreme poslužiti. U zavisnosti od metereoloških uslova, formiraćemo dužine zadataka. Takmičari mogu očekivati trke između 250 i 400km u regionima Banata i Bačke. Posebno smo ponosni, jer je dolazak na ovo takmičenje najavila i Lenka Kurtanova, koja je svetski šampion u ženskoj konkurenciji. Želim da se zahvalim gradu Zrenjaninu, koji je omogućio realizaciju ovog takmičenja  – izjavio je Jagoš Banović, organizator takmičenja.

Poletanje jedrilica, odvijaće se na aerdromu „Ečka“ kod Zrenjanina između 12 i 13 časova. Po završenom zadatku, sletanje će se vršiti na istom mestu u kasnim popodnevnim satima. Ulaz za sve zainteresovane biće slobodan.

PerSu marketi

Srbija u vazduhoplovnom jedriličarstvu ima jako dugu i bogatu tradiciju, što svedoči i ovo 60. državno prvenstvo. Koliko je njena uloga bila važna na svetskoj jedriličarskoj sceni govori i podatak da su 1954 .godine, na Svetskom prvenstvu u Velikoj Britaniji, Zvonimir Rain i Božidar Komac, leteći u jedrilici domaće proizvodnje „Ikarus – Košava“, osvojili prvo mesto u klasi dvoseda.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh