I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Zrenjaninski motociklisti se vratili posle avanture na Bliskom Istoku

Zrenjaninski moto avanturisti Miša Hromčik i Radovan Paunov Radoš nakon skoro četrdesetodnevnog putovanja vratili su se u svoj Zrenjanin.

Kao što su pre polaska i najavili putovanje je bilo dugo 14.500 kilometara i obuhvatilo je Bugarsku, Tursku, Gruziju, Jermeniju, Nagorno Karabah, Iran, Rusiju, Ukrajinu, Moldaviju i Rumuniju.

I Taxi Zrenjanin

– Posetili smo nekoliko čarobnih mesta na ovoj planeti kao što su Nacionalni park Svaneti u Gruziji, prelepo Sevan jezero u Jermeniji ili Iranski Kurdistan. Moglo bi se o lepotama ovih krajeva pričati ceo dan – kaže naš sagovornik Miša Hromčik.

Miša Hromčik i Radovan Paunov

Primarni cilj bio je Iran, koji je nadmašio naša očekivanja, iako sam čuo mnogo pozitivnog o ovoj zemlji, zaista smo bili iznenađeni dozom druželjubivosti i gostoprimstva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zbog nekih interesa ova zemlja i narod su u medijima predstavljeni drugačijima, što se i nama ovde takođe dešavalo, međutim oni takvu sliku demantuju na svakom koraku. Pristojni i kulturni ljudi, nepravedno izolovani željni su komunikacije sa strancima. Na ovom kraju sveta gostoprimstvo ima sasvim novu dimenziju, a dovoljan je podatak da smo bezbroj puta pozvani da budemo gosti u nečijoj kući, na noćenje ili obrok i da prodavci nisu hteli da nam naplaćuju.

U svakom slučaju prelepo iskustvo, puno iskušenja kao i lepih trenutaka, od snega na minus jedan celzijusa u planinama Turske do vrelih četrdeset tri u pustinjskom delu Irana, od gužve u sedamnaesto milionskom Teheranu do praznine ruskih stepa, vredelo je svake kapi znoja i utrnutih udova na motociklu, materijala za novi putopis ima na pretek, zaključuje Miša Hromčik.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh