I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Moto trka Nagrada Zrenjanina po treći put na stazi „Jugoistok – Ečka“

Moto trka “Nagrada Zrenjanina” voziće se ove godine po treći put, u subotu i nedelju, 14. i 15. septembra, na licenciranoj stazi “Jugoistok-Ečka”. 

Tim povodom, novinarima su se obratili na konferenciji za medije u Gradskoj kući, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, predsednik Road Racing komisije Auto-moto saveza Srbije Goran Lovrić i predsednik Auto-moto kluba “Petrovgrad” Dragan Gudžev.

Najavljujući još jedan moto spektakl u gradu, treći po redu, pomoćnik gradonačelnika Salapura istakao je značaj jednog ovakvog takmičenja za promovisanje moto sporta u našem gradu, ali i za promovisanje naše industrijske zone i samog grada i naših sportista.

I Taxi Zrenjanin

– Drago nam je što se svake godine u našoj industrijskoj zoni, gde imamo licenciranu stazu, pojavljuju i novi investitori, sada je tu i kineska kompanija “Linglong”. S ponosom ističemo da je svako takmičenje koje smo prihvatili da organizujemo predstavljalo novi izazov, ali da smo uz pomoć i sportskih organizacija našeg grada i Sportskog saveza i volontera, uspeli na jedan vrhunski način da ih realizujemo i svi učesnici sa takvih događaja iz Zrenjanina odlaze zadovoljni i s pozitivnim utiscima – kazao je Salapura i izrazio uverenje da će u subotu i nedelju vreme biti optimalno i da će naši sugrađani doći u velikom broju na ovo atraktivno takmičenje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Goran Lovrić rekao je da se u Zrenjaninu treći put organizuje šampionat u moto-klasiku u sve četiri divizije, a ujedno se boduje i za balkanski šampionat i to je za takmičare poslednja trka u šampionatu Srbije i borba za generalne plasmane takmičara i klubova u sezoni 2019.
– Klub “Petrovgrad” sve to uspešno organizuje pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina, u saradnji s Auto-moto savezom Srbije i pozivamo građane Zrenjanina da dođu u što većem broju, takmičenje će sigurno biti zanimljivo – kazao je on.

U ime suorganizatora takmičenja, AMK “Petrovgrad”, obratio se predsednik Dragan Gudžev i najavio učešće deset takmičara iz tog kluba i još nekoliko koji će voziti na dnevnu licencu. Naglasio je da su trke definitivno, posle 40 godina, vraćene u grad i da se nada prvom mestu zrenjaninskog kluba u generalnom plasmanu klubova.

Simo Salapura i ovoga puta se osvrnuo na humanitarnu akciju koja prati svaki sportski događaj u gradu, “Sportom za bolje sutra” i izneo podatak da je do sada prikupljeno preko pola miliona dinara.

– Očekujemo, posle Nove godine, da će taj iznos prevazići i milion dinara i tada ćemo, na osnovu potreba Centra za socijalni rad, odrediti kome će pomoć biti upućena. Podsećam, namera nam je da pomognemo mladima koji su u stanju socijalne potrebe, za njihovo bavljenje sportom i za obrazovanje – rekao je Salapura.

Moto-trke počinju u subotu, 14. septembra, u 10 časova, u 13 časova je ceremonija otvaranja i potom ponovo slede trke, do 15.30 časova. Drugog dana takmičenja, u nedelju, prve trke se voze takođe od 10 časova i traju do 15 časova, kada je predviđena završna ceremonija.

Raspored trka i mapa staze s prilazom za publiku:

Kompletnu satnicu možete pogledati OVDE.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh