I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Super moto – trka, vožnja bicikla ili pešačenje?

Za vikend nas očekuju veoma uzbudljivi sportski događaji, a iz Sportskog saveza grada Zrenjanina stiže poziv Zrenjanincima da svojim prisustvom uveličaju, navijaju ili učestvuju u različitim sadržajima, koji su prpremljeni za sve posetioce.

MOTO TRKA – VELIKA NAGRADA ZRENJANINA

Moto – trka, koja će se održati u industrijskoj zoni “Jugoistok” u subotu i u nedelju je trka koja se boduje i za nacionalni i za balkanski šampionat i očekuje se učešće takmičara iz najmanje pet zemalja. U subotu, 16.09.1017. će se od 10 časova održati prvi trening, a trke će taj dan krenuti od 14.30 časova. U nedelju, 17.09.2017. nas isto očekuje trening od 10 časova, a trke će početi u 13 časova.

MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA KROZ VOJVODINU

Međunarodna biciklistička trka “Kroz Vojvodinu” jedna je od najznačajnijih ovogodišnjih manifestacija čiji je pokrovitelj Pokrajinska vlada i sportski događaj od posebnog interesa za Pokrajinu. Zrenjanin će biti utog događaja, jer će ugostiti bicikliste iz osam zemalja tokom sva tri dana trajanja trke – u petak je u našem gradu cilj prve etape, u subotu se vozi kružna druga etapa, sa startom i ciljem u Zrenjaninu, a u nedelju iz Zrenjanina startuje poslednja, treća etapa. Start trke “Kroz Vojvodinu” je u petak, 15. septembra, u 13 časova, iz Novog Sada, a cilj prve etape u centru Zrenjanina, ispred Gradske kuće, oko 17 časova.

Fordomanija

Program za subotu 16.09.2017.

10:30h Bike expo
Izložba 121 Godina biciklizma u Zrenjaninu
12:00h Start II Etape Trke kroz Vojvodinu
12:30h Nastup DJ Gaga
13:00h Flat ride BMX Vik, Mire, Toma
14:00h Promo vožnje Trg Slobode-Cara Dušana-Obilaznica-Aviv-Trg Slobode
15:30h Poligon spretnosti i Puž trka za najmlađe
16:15h Finiš II Etape kroz Vojvodinu
18:15h Organizovani odlazak na Noćni izazov na Fruškoj gori
Propratni sadržaji:
DR Feelgood feeding zona za sve učesnike Biciklijade 2017
Otvoren konkurs za najbolju fotografiju Bicilijade 2017
Obeležavanje 15 godina od osnivanja BK Cyclemania

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

DAN PEŠAČENJA

“Dan pešačenja u Srbiji” biće u Zrenjaninu obeležen jedinstvenom pešačkom turom manje poznatim delovima grada, kao i manifestacijom u “Aviv Parku”. Pešačka tura, na koju organizatori pozivaju sve naše zainteresovane sugrađane, počinje u subotu, u 8.30 časova, sa Žitnog trga. Grupa će se organizovano kretati preko pešačkog mosta, desnom obalom Begeja i Ulicom majora Gavrilovića (naselje “Berbersko”), potom parkom u naselju “Putnikovo”, ulicama Franje Kluza, Igmanskom i Baštenskom, do spomen-obeležja u vinogradu Žarka Turinskog, gde je doneta odluka o pokretanju ustanka u gradu u Drugom svetskom ratu. Odatle se tura nastavlja stazom na gradskoj periferiji, severno do “Aviv Parka”, gde je predviđen dolazak do 11.00 časova.

Ukupna dužina trase je 6 kilometara, a organizatori i preporučuju učesnicima da ponesu sendvič, slatkiš, flašicu vode i adekvatno se opreme za pešačenje.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh